Likvidirani Cetinjanin bio blizak "kavačanima": Gazivoda još jedna žrtva rata klanova?


IZVOR: J. K. - 18.02.2020 | 18:12


Andrija Gazivoda (30), koji je ubijen preksinoć ispred teretane "Lovćen" na Cetinju, najverovatnije je još jedna žrtva rata kriminalnih klanova u Crnoj Gori. Nepoznati napadač ispalio više hitaca u glavu i grudi Gazivode, posle čega je pobegao.

Foto: Tanjug/AP/youtube.com/VijestiOnline

Andrej Gazivoda

Zbog saradnje sa osobama poznatim policiji i navodne povezanosti sa "kavačkim klanom" istražuje se pozadina ovog ubistva. Prema pisanju crnogorskih medija, Gazivoda je navodno bio deo grupe Mitra Markovića, nedavno deportovanog iz Hrvatske u Crnu Goru, koji se sumnjiči za učešće u ubistvu Bogdana Milića i ranjavanje tri osobe 11. juna prošle godine.

Ubijeni je bio blizak i Janku i Nikoli Kršikapi, kod kojih je policija pronašla zolju i automatsku pušku, a dovodi se i u vezu sa Vukom Vujačićem i Igorom Mašanovićem optuženim da su zajedno sa Mariom Miloševićem ubili Radomira Đuričković.

Inače, Gazivoda se bavio neobičnim hobijem, podvodnim ribolovom i sportskim ronjenjem, a aktivno se borio i protiv krivolova. Naročito se protivio lovu ribe dinamitom. U maju prošle godine dospeo je u medije jer je bio na Bigovu u trenutku kada su dinamitaši bacali eksploziv u more zbog ribe. Snimio je i objavio mrtvu ribu na površini nekoliko minuta nakon eksplozije. Zbog toga istraga o njegovom ubistva mogla bi teći u drugom pravcu jer postoji mogućnost da mu je javno protivljenje "crnogorskom tradicionalnom hobiju" došlo glave.