(VIDEO) Zaev uhvaćen na delu! Objavnjen je audio snimak koji otkriva da je pomagao Bokiju 13 u pranju para


IZVOR: Republika - 12.02.2020 | 15:58


Poslanik Antonio Milošoski na Komisiji za evropska pitanja Sobranja Makedonije prezentovao je audio snimak na kome se po svemu sudeći prepoznaje glas bivšeg premijera Zorana Zaeva.

Foto: Tanjug/AP

Zoran Zaev

Na snimku se može čuti kako Z.Z. javno priznaje da je pomagao televiziji Bokija Jovanovskog koji je prvo okrivljeni u slučaju "Reket" zajedno sa Katicom Janevom.

Zaev kaže da je pomoć bila novčana, ali i da je Bojan Jovanovski uzimao novac od bitoljskog biznismena Siljana Micevskog.

Na snimku za koji Milošovski tvrdi da je dobio od uzbunjivača koji ga je zamolio da se objavi u celosti sa ciljem da se javnost upozna sa nepravdama, čuje se da je pomoć televiziji bila višekratna , ali i da je Z.Z. sve vreme bio u kontaktu i komunikaciji sa prvookrivljenim u slučaju "Reket", što je u suprotnosti sa ranijim tvrdnjama Zaeva - da on nije imao nikakvu komunikaciju sa Bokijem Jovanovski.

Milošoski je audio snimak prezentovao upravo na sednici komisije gde se diskutuje o spornom zakonu o javnom tužilaštvu, gde prema tvrdnjama opozicije i velikog broja eksperata se krije amnestija za Zaeva od eventualnih snimljenih razgovora i tzv. bombi.

Dali su ovo te bombe zbog kojih Z.Z. gura ovaj zakok ostaje da vidimo.

U nastavku poslušajte audio zapis: