(VIDEO) REŠENO UBISTVO BRANKA VUČKOVIĆA: Uhapšen počinitelj, zaprepastiće vas ono što je krio u stanu!


IZVOR: vijesti.me, Republika - 03.10.2019 | 12:50


Načelnik Centra bezbednosti Podgorica Milovan Pavićević saopštio je danas na pres konferenciji da je policija juče uhapsila B.N. iz Podgorice osumnjičenog za ubistvo Branka Vučkovića iz Podgorice.

Foto: facebook.com/printscreen

Branko Vučković

- Osumnjičeni je najmanje sat vremena čekao oštećenog u Ulici Oktobarske revolucije. Kada je uočio oštećenog, prišao mu je s leđa i u njega ispalio smrtonosni hitac. Izvršilac je nosio tamnu gardeorobu i kačket - rekao je Pavićević.

Pavićević je rekao da je pretresima na više lokacija u Podgorici pronađena droga, veća količina oružja, municije, eksplozivna sredstva i eksplozivne materije u ilegalnom posedu, kao i garderoba koju je izvršilac krivičnog dela nosio.

- Pozadina samog ubistva su kriminalna dela i aktivnosti i izvršioca i oštećenog, a u osnovu na motiv, ostavio bih da se to konkretizuje u toku postupka. U pozadini ovog krivičnog dela, važno je istaći da je pretresom stana koji je koristio oštećeni pronađeno oko 100 grama heroina, oko 300 grama smeše sa tragovima heroina i vaga za precizno merenje. Pretresima kod osumnjičenog osim oružja, pronađeni su i narkotici koji su i u jednom i u drugom slučaju bili namenjeni uličnoj prodaji - rekao je Pavićević.

 

 

On je dodao da su i osumnjičeni i izvršilac bezbednosno interesantni policiji sa aspekta različitih vidova kriminaliteta.

- Izvršilac je zadržan po nalogu nadležnog tužioca i nakon saslušanja kod sudije, određena mu je istraga i sproveden je u Upravu za izvršenje krivičnih sankcija - kazao je Pavićević.

Državni tužilac Višeg državnog tužilaštva Zoran Vučinić je rekao da je osumnjičenom određen tužilačko zadržavanje i da mu je sudija za istrage Višeg suda odredio pritvor. Pavićević je kazao i da se za sada ne misli da je osumnjičeni imao saučesnika.