DODIK OBJASNIO: Nemamo potrebe za avanturizmom, jačamo izvorni Dejton


IZVOR: Tanjug - 28.08.2019 | 22:10


Milorad Dodik izjavio je da RS nema potrebu za bilo kakvim avanturizmom, već da će sve što se bude radilo biti u cilju jačanja izvornog Dejtonskog sporazuma.

Foto: Tanjug/D. GOLL

Milorad Dodik

- Naši potezi neće biti mimo Ustava i tražićemo da se afirmiše ustavna struktura BiH, kako to i piše u Ustavu - rekao je Dodik novinarima na Palama.

On je to rekao komentarišući izjavu predsedavajućeg Predsedništva BiH Željka Komšića da će „svako ko pokuša da otme nadležnosti BiH završiti u Hagu“.

Dodik smatra da Komšić "lažno interpretira“ nadležnosti države BiH, dodavši da nigde u Ustavu BiH ne piše da su vojska i pravosuđe nadležnosti BiH.

- Ne bude li ispoštovan sporazum (SNSD-SDA-HDZ BiH o formiranju Saveta ministara) do 5. septembra, ići ćemo u Narodnu skupštinu Republike Srpske i predložiti na koji način to može biti rešeno - kazao je on.

Dodik je optužio Komšića da, zajedno sa OHR-om, tvrdi da on (Dodik) nešto preti.

- To što Komšić kaže da svi oni koji nešto pokušaju, kao što sam ja nešto najavio, završe u zatvoru ili pod zemljom, to nije nikakva pretnja. Naravno, ja sam to veoma dobro razumio - kazao je on.