VAŽNA PORUKA - Đoković: Šampion nikada nije zadovoljan prosekom


IZVOR: Republika - 08.10.2018 | 12:21


Novak Đoković polako ali sigurno ide ka prvom mestu. Pre pet meseci bio je daleko od forme, imao je probleme sa poverdom i igrom a sada je tu i napada vrh.

Foto: Starsport

- Nisam čuo da je Rafa završio sezonu. Je li to nova informacija ili... Ne? Znači Rafa neće izostati samo sa turnira u Kini? Ipak je i dalje u igri za prvo mesto, odnosno – on jeste broj jedan. Drago mi je da se borim za to mesto jer mi je pre pet meseci to delovalo van domašaja, ali sam skorašnjim rezultatima stavio sebe u dobru poziciju da se borim za broj 1 ili broj 2 na kraju godine što je uvek krajnji cilj tenisera - rekao je Novak.

On je objasnio da ljubav prema tenisu nikada nije prestajala, već da nije imao motiv da se takmiči.

- Pričao sam i sa drugim šampionima i rekli su mi da se to dešava u određenim trenucima u karijeri i da morate nekako da "ponovo stvorite sebe na terenu" i pronađete kakvu god motivaciju u smislu dostignuća, jer imate ljubav prema sportu, možete da igrate tenis, ali ako ste profesionalac, bivši broj jedani višestruki GS šampion onda se ne zadovoljavate prosečnim rezultatima, bar u sopstvenim očima. Svesni ste da uvek ima većih visina, "slemovi" i prvo mesto - zaključio je Đoković.