VILANDER: Novak može protiv Rafe i Rodžera, ali oni protiv njega...


IZVOR: Republika - 28.08.2018 | 19:09


Mats Vilander, legendarni Grend slem šampion i popularni komentator Eurosporta, poznat je zbog svog britkog jezika i komentara koji polarizuju navijače.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

Mats Vilander

Neki smatraju da je pristrasan, neki da je svesno provokativan, ali mu se ne može oduzeti pažnja koju izazivaju njegovi komentari.

Ovih dana Šveđanin je u Americi, gde je u ponedeljak počeo US Open, a uoči prvog meča Novaka Đokovića izneo je svoje očekivanje od turnira.


Vilander vidi upravo srpskog tenisera kao glavnog i najvećeg favorita.

- Da bismo imali pobednika koji nije on (Đoković), ostali će morati da igraju najbolji tenis u životu da bi osvojili US Open - izjavio je nekadašnji osvajač Australijan opena, Rolan Garosa i US Opena.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Šveđanin je objasnio zašto daje prednost Novaku u odnosu na sve, uključujući i Federera i Nadala.

- Ponavljam još jednom, Đoković je pobedio Rodžera Federera kada je bio na najboljem nivou igre. Pobedio je i Rafaela Nadala kada je Nadal igrao svoj najbolji tenis. Suprotno se nikad nije dešavalo. Ni Nadal, ni Federer nisu pobeđivali Đokovića kada je on igrao svoj najbolji tenis - poruka je Vilandera.

- Možda on nije najbolji teniser svih vremena, ali je važno da shvatimo šta da očekujemo sada kad se vratio. On je, jasno, za mene glavni favorit.

Đoković u prvom kolu US Opena igra protiv Martona Fučoviča.