MEKINRO: Novaku treba pobeda nad Nadalom ili Federerom


IZVOR: Republika - 08.06.2018 | 07:23


Legendarni Džon Mekinro tvrdi da je Novak Đoković trebalo da igra polufinale Rolan Garosa, ali da očigledno još nije mentalno spreman.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Najbolji srpski teniser je izgubio od Italijana Marka Čekinata sa 3:1 (6:3, 7:6, 1:6, 7:6) u četvrtfinalu Rolan Garosa. Imao je Đoković šansi da se izbori sa nezgodnim rivalom, pogotovo pišto je vodio sa 4:1 i u četvrtom setu, ali ga je na kraju izgubio u tajbrejku sa 13:11.

Italijan prethodno nije zabeležio niti jednu pobedu u glavnom žrebu Gren slema, a u polufinalu će igrati sa Austrijancem Dominikom Timom.

- I dalje mislim da je Novakov problem više mentalni nego fizički, ali ne mogu da tvrdim. Moguće da je i kombinacija, a u kom su odnosu te dve stvari, teško je reći - kazao je Mekinro i nastavio:

- Imao je vrlo povoljan žreb, ali u dužim razmenama nije bio izdržljiv. To ga je koštalo kasnije u četvrtom setu. Mislio sam da će dobiti taj set 6:1. Nekako se drugi momak vratio i odigrao meč života. Mislim da je Đoković trebalo da bude u polufinalu. Uopšte se ne postavlja pitanje da li je trebalo da pobedi, ali izvukao je zeca iz šešira.