TIM ŠOKIRAO NADALA: Austrijski teniser ostvario nemoguću misiju


IZVOR: Republika - 11.05.2018 | 17:23


Najbolji austrijski teniser Dominik Tim eliminisao je najboljeg igrača sveta Španca Rafaela Nadal u četvrtfinalu mastersa u Madridu.

Foto: Tanjug/AP

Nadal zaustavljen u 1/4 finalu Madrida

Tim je slavio 2:0, po setovima 7:5, 6:3. Ovo je bio deveti međusobni duel španskog i austrijskog tenisera, a treći trijumf Tima.

 

 

 

 

Nadal je branio titulu u Madridu. Tim će u polufinalu igrati protiv Kevina Andersona.

Austrijanac je prekinuo seriju Nadala o nepobedivosti na šljaci. Nadal nije izgubio niti jedan meč na šljaci još od četvrtfinala turnira u Rimu prošle godine, a i tada ga je pobedio Tim.

 

 

 

Nadal je prošle godine posle meča sa Timom započeo svoju seriju od 50 uzastopno dobijenih setova na šljaci. Austrijanac je prekinuo ovu seriju, ali ujedno i pobedio Nadala na domaćem terenu.

Nadal je oborio rekord Džona Mekinroa star 34 godine. Amerikanac je 1984. godine osvojio 49 setova na tepihu, a Nadal je to uspeo na šljaci. 

Austrijanac je ovom pobedom doneo promenu na čelu ATP liste. Rodžer Federer će od ponedeljka preuzeti prvo mesto na ATP listi.

Nadal je u Madridu izgubio 820 bodova. Federer će od ponedeljka biti prvi sa 8.670 bodova, dok Španac će imati 7.950. Švajcarac će početi svoju 309. nedelju na čelu ATP liste.