NEZAPAMĆENI SUNOVRAT! Nećete VEROVATI na kom je sada mestu ATP liste Rafael Nadal!


IZVOR: Republika/D.O. - 25.03.2024 | 08:53


Španac ne igra početka godine.

Foto: Tanjug/AP
NEZAPAMĆENI SUNOVRAT! Nećete VEROVATI na kom je sada mestu ATP liste Rafael Nadal!

Španski teniser Rafael Nadal trenutno se priprema za sezonu na šljaci, sa glavnim fokusom na turnire u Monte Karlu i Barseloni.

Nakon što se vratio sa puta iz Sjedinjenih Američkih Država, gde je planirao da učestvuje na mastersu u Indijan Velsu, ali je odustao zbog nedovoljne spremnosti, osvajač 22 Grend slem titule marljivo trenira na šljaci, u svom rodnom ostrvu Majorki.

Nadalova glavna ambicija je da bude spreman za sezonu na najsporijoj podlozi i da brusi formu za takmičenje na takmičenje koje ga očekuje na Rolan Garosu u maju.

U ovoj godini, Rafa je odigrao samo tri meča, pa se neigranje "bika sa Majorke" odražava i na njegov trenutni rang na ATP listi, gde je 647. na svetu.

Foto: www.profimedia.rs

Rafael Nadal

Međutim, Nadal koristi zaštićeni rang i ima pravo na osam vajld karti, što mu omogućava učešće na velikim turnirima.

Iako je planirao da se vrati na teren u Indijan Velsu, Nadal nije bio dovoljno spreman za takmičenje. Ipak, njegova odlučnost da se vrati na teren je neosporna, a najavljen je i za turnire u Barseloni, kao i pomenuti Monte Karlo.

Rafin povratak na teren je sa nestrpljenjem očekivan od strane njegovih navijača širom sveta, a njegova borba za povratak u vrhunsku formu će svakako biti jedan od najzanimljivijih sportskih priča u narednim mesecima.

BONUS VIDEO