HUMANOST I LJUDSKA VELIČINA NEMANJU VEZE SA GODINAMA: Novac od nagade "Hrabro srce" Olga prosledila bolnici u Tirševoj


IZVOR: Republika - 30.03.2018 | 11:19


Mlada srpska teniserka Olga Danilović odlučila je da novčanu nagradu, koja ide uz zvanje Hrabro srce, donira Univerzitetskoj dečijoj klinici Tiršova u Beogradu

Foto: ST/N. MANDIĆ

Olga Danilović

Osvajanjem nagrade „Hrabro srce“ koja simbolizuje hrabrost i posvećenost timu, Danilovićeva je od Međunarodne teniske federacije (ITF) osvojila 1.000 dolara koje će donirati u humanitarne svrhe.

- Veoma sam počastvovana što sam izabrana i što mi je ukazano priznanje. Velika je privilegija predstavljati svoju zemlju, boriti se za svoju zastavu. Kao i u juniorskim danima, kada sam igrala za mlade selekcije, tako i sada dajem maksimum na terenu, borim se za pobedu Srbije. Tako će uvek i biti. Želim da se zahvalim i mojim protivnicama za njihovo fer-plej i sportsko ponašanje i želim da se zahvalim svima koji su glasali za mene. Ova nagrada mi mnogo znači! Novac od nagrade, koji mi uručuje ITF, doniraću Univerzitetskoj dečijoj klinici Tiršova u Beogradu. Lekari su svakodnevno posvećeni spasavanju života mnoge dece u toj bolnici i nadam se da će moj doprinos pomoći u lečenju malih pacijenata - poručila je Danilovićeva.

Mlađana srpska teniserka je nedavno osvojila i najznačajniji trofej u profesionalnoj karijeri, pošto je trijumfovala na fjučersu u Santa Margeriti di Puli (25.000 dolara).