RAFA ŠOKIRAO CEO SVET! Ove REČI od Nadala niko nije OČEKIVAO!


IZVOR: Republika/D.O. - 21.03.2024 | 12:44


"Kralj šljake" još čeka da se vrati na teren.

Foto: Tanjug/AP
RAFA ŠOKIRAO CEO SVET! Ove REČI od Nadala niko nije OČEKIVAO!

Španski teniser Rafael Nadal nikako da se vrati u staru formu, a poslednji turnir na kojem je zaigrao bio je Brizbejn u januaru.

Tamo je, međutim, zaustavljen posle dve pobede, da bi nakon eliminacije i bola zbog kojeg je predao meč, bio prinuđen da otkaže učešće na potonjem Australijan open

Nedavno je bio deo egzibicije sa zemljakom Karlosom Alkarazom u Las Vegasu, ali je i po njegovom zavšretku odlučio da ne učestvuje na Mastersima u Indijan Velsu i Majamiju.

Sada je Rafa još više zabrinuo navijače, izjavom da ne zna kada će ga fanovi ponovo gledati na terenu, a pred start sezone na šljaci, koja važi za njegovu omiljenu podlogu, nije siguran da će zaigrati.

Foto: Tanjug/AP

 

- Prvi cilj je da pokušam da se takmičim i idem iz dana u dan. Daću sve od sebe da pokušam da počnem sezonu na šljaci, što je moj cilj, radim na tome i trudim se, ali od sada šta može da se desi... Ne usuđujem se više da kažem bilo šta jer je u poslednje vreme teško da ja dam prognoze. Nažalost, tako je - rekao je Nadal i nastavio:

- Nije bitno da li sam optimista ili ne, ja sam realan. Prošlo je godinu i po ili dve otkako je nemoguće da se takmičim, zbog čega je prvi cilj je da pokušam da se takmičim i idem iz dana u dan.

Zbog ogromne pauze koju je napravio posle operacije i neigranjem prouzrokovanim povredama, Rafael Nadal je trenutno tek na 647. mestu ATP liste.

Podsetimo, prvog avgusta 2008. godine, "kralj šljake" je zauzimao prvu poziciju najboljih tenisera sveta.

BONUS VIDEO