ĐOKOVIĆ ZAPREPASTIO SVE IZJAVOM U INDIJAN VELSU: "UZBUĐUJE me pomisao da igram na OI 2028!"


IZVOR: Republika/ O.J. - 08.03.2024 | 07:37


"Ne znam koliko mi je karata ostalo"

Foto: www.profimedia.rs
ĐOKOVIĆ ZAPREPASTIO SVE IZJAVOM U INDIJAN VELSU: "UZBUĐUJE me pomisao da igram na OI 2028!"

Novak Đoković se vraća na teren nakon pauze

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, održao je konferenciju za štampu uoči starta prvog mastersa sezone u Indijan Velsu. Nakon mesec i po dana od poslednjeg meča, Đoković se vraća takmičarskom tenisu, a prvi izazov mu je masters u Indijan Velsu na kojem nije igrao pet godina.

Spreman sam za takmičenje, došao sam ranije u Los Anđeles, trenirao sam dobro - počeo je Nole.

Novakova izjava o godinama i izazovima

Novinari su se osvrnuli na Đokovićeve godine, s obzirom na to da će uskoro napuniti 37, pa su ga pitali kako se nosi sa izazovima. 

- Postaje sve teže i teže, ali ja i dalje volim ovaj sport i još uvek se takmičim na najvišem nivou. Još uvek sam broj jedan, tako da trenutno osećam da želim da nastavim dalje, da nastavim da pokušavam da ispišem više istorije - nastavio je Đoković.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Novakovi prioriteti za 2024. godinu

Đoković je naglasio da su njegovi prioriteti za 2024. godinu Olimpijske igre u Parizu, gde se nada osvajanju zlatne medalje za Srbiju. Takođe, nije isključio ni mogućnost da učestvuje na Olimpijskim igrama 2028. godine, iako bi tada imao 41 godinu.

- Sve je na kartama, samo ne znam koliko mi je karata ostalo! Još je daleko do razmišljanja o Olimpijskim igrama u Los Anđelesu, ali pomisao na to me, naravno, uzbuđuje. Voleo bih da igram to, ali još uvek ne mogu da se posvetim tome - rekao je Novak.

Novakova reakcija na povlačenje Rafaela Nadala

Nakon što je stigla vest o povlačenju Rafaela Nadala sa Indijan velsa, Novak je istakao da je čudan osećaj s obzirom na to da su Federer i Nadal obeležili neverovatne dve decenije tenisa.

- Za naš sport je lepo što smo imali neverovatna rivalstva koja su obeležila neverovatne dve decenije. S obzirom na to da se Rodžer Federer povukao, a Rafa uopšte ne igra mnogo, čudan je osećaj. Pokušavam da pronađem novog rivala i imao sam nekoliko sjajnih mečeva sa Kalosom Alkarasom i Janikom Sinerom u poslednje vreme, ali Rodžer i Rafa su i dalje dva najveća rivala koje sam ikada imao - zaključio je Novak.

BONUS VIDEO: