ŠTA ĆE NOLE REĆI NA OVO? Oglasio se Alkaraz! Nije mogao da NE SPOMENE Đokovića!


IZVOR: Republika/D.O. - 06.03.2024 | 16:16


Španski teniser spreman dočekuje prvi Masters u sezoni.

Foto: Twitter/RiyadhSeason
ŠTA ĆE NOLE REĆI NA OVO? Oglasio se Alkaraz! Nije mogao da NE SPOMENE Đokovića!

Najbolje rangirani teniser iz Španije, Karlos Alkaraz, vraća se takmičenjima, posle povrede koja ga je odvojila od terena na turniru u Rio de Žaneiru.

Nedavno je drugi reket ATP liste igrao egzibicioni meč sa sunarodnikom Rafaelom Nadalom u Las Vegasu, gde je potvrdio da potpuno spreman dolazi u "kalifornijsku pustinju".

Branilac titule u Indijan Velsu je u razgovoru za “Bild” otkrio da njegova generacija polako uči kako da pobeđuje Novaka Đokovića, uprkos svim problemima.

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz

- Što se tiče mlade generacije sa Janikom Sinerom, Holgerom Runeom i sa mnom, već smo pobeđival protiv njega. Mislim da polako, na dobar način, gubimo strahopoštovanje i usuđujemo se da pobedimo protiv njega u velikim mečevima. Popravićemo se da to uradimo protiv njega nekoliko puta. Ali sve dok Novak nastavi da igra na visokom nivou u ovoj formi, stvari će postati veoma komplikovane i uvek ćemo ga videti kao jednog od najboljih - rekao je Alkaraz.

Potom je "Karlitos" odgovarao na pisanja o “novoj velikoj trojci” koju bi činili on, Siner i Rune.

- Mislim da će nam biti veoma komplikovano da postignemo nešto slično kao Đoković, Nadal i Federer, ako ne i nemoguće. Možemo da imamo samo dobar rivalitet. Igraćemo mnogo turnira zajedno, mnogo ćemo igrati jedni protiv drugih i videćemo dokle će ovo rivalstvo ići.

Novinara je zanimalo da li je Španac ikada pitao Noleta kako sve ovo radi sa 36 godina.

- Ne, jer sam siguran da mi to neće reći. Mi smo rivali, poštujemo jedni druge i dobro se slažemo, ali ima stvari koje držimo za sebe. Našim protivnicima ne možemo dati nikakve savete. Poznato je da to ima veze sa ishranom i spavanjem, a svakodnevni rad je osnovni za to. Verujem da Novak sve to radi savršeno – 24 sata dnevno - istakao je Karlos Alkaraz.

BONUS VIDEO