E TO SE ZOVE KLASA! Pogledajte KAKO se Novak POKLONIO Sineru posle OSVAJANJA Australije! Italijana POHVALIO, a Medvedeva TEŠIO!


IZVOR: Republika/ L. M. - 28.01.2024 | 14:14


Najbolji prepoznaju najbolje.

Foto: www.profimedia.rs
E TO SE ZOVE KLASA! Pogledajte KAKO se Novak POKLONIO Sineru posle OSVAJANJA Australije! Italijana POHVALIO, a Medvedeva TEŠIO!

Italijanski teniser Janik Siner novi je šampion Australijan opena! Mladi as je do prve titule na najvećim turnirima stigao preko Rusa Danila Medvedeva, koga je savladao posle velikog preokreta sa 3:2 (3:6, 3:6, 6:4, 6:4, 6:3).

Da je forma prolazna, a klasa večna, pokazao je Novak Đoković. On je bio među prvima koji su Italijanu čestitali osvajane Australijan opena. Čak i pored ispadanja u polufinalu, svetski broj jedan nije dozvolio da to utiče na njegovu prirodu, i vrlo srdačno je uputio pohvale teniseru u naboju. 

- Bravo Janiče. Zasluženo. Čestitke tvojoj porodici i tvom timu -, poručio je Novak.

 

 

 

To nije sve. Odma posle, srdačno je čestitato Danilu Medvedevu na odlično odigranom turniru, smatrajući da je sreća donekle presudila. 

-Veliki trud Danile. Loša sreća, ali si odigrao neverovatan turnir- napisao je Novak na "Instagram" profilu. 

 

 

Bitno je kakav je ko čovek, a Nole odbija da pokaže znake sujete i tako svakodnevno pokazuje koliko je velika ličnost. 

Australijan open 2024

Prvi ovogodišnji grend slem turnir počeo je u nedelju, 14. januara, a završiće se 28. januara, kada će biti odigrana finala u muškom singlu, odnosno ženskom dublu.

Srbija je u Melburnu ostala bez poslednjeg predstavnika, pošto je Novak Đoković u polufinalu poražen od Janika Sinera.

Takmičenje je u osmini finala završio Miomir Kecmanović, u prvom kolu su eliminisani Dušan Lajović, Laslo Đere i Aleksandra Krunić, dok kroz kvalifikacije nisu uspeli da prođu Hamad Međedović, Olga Danilović i Natalija Stevanović.

Sa druge strane, u konkurenciji parova niko više od srpskih tenisera ili teniserki nije ostao, pošto su eliminisani Nikola Ćaćić, Laslo Đere, Miomir Kecmanović i Aleksandra Krunić.

Titulu na Australijan openu u muškom singlu branio je neprikosnoveni Novak Đoković, koji je turnir u Melburnu osvajao već deset puta, a prošle godine je u finalu pobedio Stefanosa Cicipasa. Sa druge strane, u ženskoj konkurenciji je prethodne sezone pehar osvojila Arina Sabalenka, koja je isti uspeh ponovila i ovog januara.

Ovogodišnji Australijan open igra se za ukupni nagradni fond od 52,3 miliona američkih dolara.

BONUS VIDEO