NADAL ODUSTAO OD AUSTRALIJAN OPENA! Hitno se oglasio na društvenim mrežama: Ne mogu...


IZVOR: Republika/J.B. - 07.01.2024 | 10:27


To znači da ga nećemo gledati na Australijan openu.

Foto: www.profimedia.rs
NADAL ODUSTAO OD AUSTRALIJAN OPENA! Hitno se oglasio na društvenim mrežama: Ne mogu...

Jedan od najboljih tenisera ikada Rafael Nadal ove sezone neće nastupiti na Australijan open s obzirom na to da je objavio kako ima "mikro frakturu" na mišiću kao da nije u stanju da se takmiči na najvišem nivou.

Nadal je na društvenoj mreži "X" objavio da trenutno nije u mogućnosti da se takmiči na turniru koji sadrži pet setova kao i da se vratio u Španiju posle turniru u Australiji, kako bi "posetio doktora i odmorio se".

To znači da ga nećemo gledati na Australijan openu.

Zdravo svima, tokom mog poslednjeg meča u Brizbejnu imao sam mali problem sa mišićem koji me je, kao što znate, zabrinuo. Kada sam stigao u Melburn, imao sam priliku da uradim magnetnu rezonancu i imam mikro frakturu na mišiću, ali ne u istom delu gde sam imao povredu i to je dobra vest.

Trenutno nisam spreman da se takmičim na najvišem, niti da igram u pet setova. Sada se vraćam u Španiju, posetiću svog lekara, lečiću se i odmarati. 

Rafael Nadal
- napisao je poznati teniser.

 

Rafael Nadal ostao je poražen od 55. reketa sveta, Džordana Tompsona, u četvrtfinalu turnira u Brizbejnu. 

I u tom duelu, u kome je Rafa prokockao tri meč-lopte, Nadal je doživeo povredu noge.

Posle meča, Nadal je govorio o stepenu svoje povrede i otkrio da li će ga ona sputati u poslednjoj sezoni njegove karijere. 

- Problem je na sličnom mestu kao prošlogodišnji, ali nije isti. Da jeste, osetio bih to istog časa. Prošle sezone je u pitanju bila tetiva, a ovoga puta više mi to deluje da je na mišićnom nivou. U ovom trenutku, imam veoma zamoren mišić. Moraću da vidim kako sam kada ustanem ujutru, ali se nadam da ću trenirati tokom iduće sedmice u Melburnu. Problem je što je ovo u sličnom području kao prethodna povreda i to vas onda čini zabrinutijim nego inače - rekao je Nadal, i time pružio olakšanje ljubiteljima tenisa širom sveta. 

BONUS VIDEO: