ENGLEZI SE POKLONILI ĐOKOVIĆU: Svi argumenti na strani Novaka


IZVOR: REPUBLIKA/R.V.B. - 05.12.2023 | 12:53


BBC uvrstio Noleta među glavne kakndidate za najboljeg u 2023. godini.

Foto: www.profimedia.rs
ENGLEZI SE POKLONILI ĐOKOVIĆU: Svi argumenti na strani Novaka

Novak Đoković ispisao je istoriju sporta u 2023. godini. Nole je osvojio rekordan 24. grend slem kojim se izjednačio sa Margaret Kort, jubilaran i rekordan 40. masters, a stigao je i do 402 nedelje na vrhu ATP liste. Pritom je srpski as u ovoj godini osvojio tri grend slema, Australijan open, Rolan Garos i US open, i igrao finale četvrtog Vimbldona, kao i Završni masters u Torinu sedmi put, pa je nadmašio je Rodžera Federera koji je ostao na šest. Sve zajedno bilo je dovoljno da Đoković osmi put završi godinu na vrhu ATP liste i iza sebe ostavio idola Pita Samprasa sa šest i Federera i Rafaela Nadala sa pet godina.

Imajući sve ovo u vidu, jasno je zašto britanski BBC, iako je često protiv Novaka i nastoji da ga ospori kad god je to moguće i nemoguće, nije imao kud već je morao da Srbina uvrsti među kandidate za najboljeg laskavo priznanje koje dodeljuju najboljem sportisti u 2023.

 

 

Pored prvog teniseta sveta, nominovani su fudbaler Mančester sitija Erling Holand, vozač Red Bula u Formuli 1 Maks Ferštapen, američka gimnastičarka Simon Bajls, španska fudbalerka i aktuelna vlasnica Zlatne lopte Aitana Bonmati, kao i južnoafrički ragbista Sija Kolisi koji je predvodio svoju reprezentaciju do rekordne četvrte titule svetskog prvaka. Glasanje je otvoreno do 12. decembra, dok će 19. biti saopšteno ime pobednika.

BONUS VIDEO