ISPOVEST OD KOJE BI I KAMEN ZAPLAKAO: Jelena Dokić otkrila STRAVIČNE DETALJE ZLOSTAVLJANJA koje je doživljavala od OCA!


IZVOR: Republika/ S.M. - 02.12.2023 | 13:22


Bolesna ambicija roditelja umalo je Jeleni upropastila život.

Foto: Tanjug/AP
ISPOVEST OD KOJE BI I KAMEN ZAPLAKAO: Jelena Dokić otkrila STRAVIČNE DETALJE ZLOSTAVLJANJA koje je doživljavala od OCA!

Jelena Dokić bila je jedna od najtalentovanijih teniserki na planeti. Bila je Jelena četvrta na svetu, igrala je polufinale Vimbldona, Rolan Garosa, a stiče se utisak da je u karijeri mogla i "više".

Često koristimo ovo neko je "mogao više", bez da smo upućeni u životnu priču i sudbinu sportista koje gledamo preko malih ekrana ili uživo na mečevima.

U trenutcima svoje najveće slave, Jelena Dokić je proživljavala pravi pakao, i to od strane osobe koja je trebalo da bude njen oslonac i podrška - rođenog oca Damira Dokića.

Foto: Ap photo

Damir Dokić

 

Dugo je Jelena ćutala o zlostavljanju nakon karijere, ali je odlučila da podeli svoju životnu priču, a otkrila je neke detalje od kojih se ledi krv u žilama.

- Polufinalistkinja sam Vimbldona, sedim u suzama nasred prostorije za igrače, razgovaram telefonom sa ocem, koji kaže da sam sramota i bruka za njega i porodicu, zato što sam izgubila u polufinalu Vimbldona - priča Dokićeva, koja je tada imala 17 godina, i dodaje:

- Nije mi dozvoljeno da se vratim u hotel, već mi je rekao da radim šta hoću, da spavam na ulici, jer se ne vraćam. Ostala sam na Vimbldonu, čekala da svi odu, sakrila sam se u ćošak prostorije za igrače kako bih tu prenoćila. Našli su me usred noći jer su čistači sređivali prostoriju kasno - rekla je Jelena Dokić

 

 

Jelena je završila karijeru 2014. godine. kada je postala trener, a potom i uspešno TV lice. Napisala je i autobigrafiju "Nesalomiva" u kojoj je iznela svoju ispovest o životu, karijeri i o godinama fizičkog i mentalnog zlostavljanja.

Jelena se borila sa depresijom i viškom kilograma, a dobijala je pregršt uvredljivih komentara na račun izgleda.

Pobedila je Jelena sve, a odlučila je da uvek i svuda podeli svoju priču kako neke druge devojčice i dečaci ne bi morali da trpe što je i ona, već da se suprotstave zlostavljačima.

BONUS VIDEO