SRPKINJE PRED ELIMINACIJOM! Rumunija UBEDLJIVA u Kraljevu!


IZVOR: Republika - 10.11.2023 | 20:29


Ženska teniska reprezntacija Srbije na korak je od poraza na startu Bili Džin King kupa.

Foto: Starsport
SRPKINJE PRED ELIMINACIJOM! Rumunija UBEDLJIVA u Kraljevu!

Naše devojke su prvog dana takmičenja u plej-ofu za plasman u Svetsku grupu izgubile oba singl meča od selekcije Rumunije. 

U prvom duelu Mia Ristić je izgubila od Elene Gabrijele Ruse s 0:2 (6:7, 3:6), posle dva sata borbe u Kraljevu. Ristićeva je pružila snažan otpor u prvom setu, gde je viđeno čak šest brejkova, pa je meč otišao u taj-brejk. Tamo je Mia platila danak neiskustvu, a Rumunka osvojila prvi set. U nastavku 125. igračica sveta je mnogo lakše stigla do prednosti, a potom i do trijumfa.

Poraz je doživela i druga srpska teniserka Aleksandra Krunić, koja je u drugom meču dana izgubila od Žakelin Kristijan rezultatom 0:2 (5:7, 4:6). Aleks je uspešno parirala 98. igračici na WTA listi, ali je u ključnim trenucima Rumunka stizala do brejkova, koji su joj bili dovoljni da i pobedi. 

Foto: Starsport

Mia Ristić

Pred izabranicima selektora Dušana Vemića sada je nemoguća misija, pošto u subotu moraju da pobede u sva preostala tri meča protiv Rumunije, kako bi prošle dalje, dok je rivalkama potreban još samo jedan bod. 

Sutrašnji program otvaraju singl mečevi Ristićeva i Kristijan, potom sledi duel Krunićeve i Gabrijele Ruso, a onda je u dublu planiran okršaj Katarine Kozarov i Natalije Stevanović protiv Anke Todoni i Monike Nikulesku.

BONUS VIDEO