ISPLIVALA VELIKA TAJNA ALKARAZA! Otkriveno šta je Španac RADIO pred meč sa Đokovićem! To mu je MNOGO pomoglo!


IZVOR: Republika - 18.07.2023 | 20:47


"Karlitos" osvojio prvi Vimbldon u karijeri.

Foto: Tanjug/AP
ISPLIVALA VELIKA TAJNA ALKARAZA! Otkriveno šta je Španac RADIO pred meč sa Đokovićem! To mu je MNOGO pomoglo!

Španski teniser Karlos Alkaraz je podigao pehar na Otvorenom prvenstvu Engleske, što mu je bio drugi grend slem u karijeri.

Prethodno je prošle godine osvojio US Open, a protekle nedelje u spektakularnom meču od pet setova savladao Novaka Đokovića, u 136. finalu Vimbldona, posle četiri sata i 43 minuta.

Zbog toga je momak iz Mursije u razgovoru sa španski "Radio estadio" otkrio i jednu od tajni koje ga čine moćnim na terenu.

Od davnina se zna da je dnevna dremka od 20 do 30 minuta velika pomoć u regeneraciji. Karlitos to stalno radi, preciznije, tačno dva sata pre svakog duela. Priznaje da je to učinio i pre finala sa Đokovićem.

Foto: Tanjug/AP

 

- I tada sam malo zadremao. Istina je. Čak i ako igrate najvažniji meč u svom životu, rutine se moraju poštovati – objasnio je Karlos Alkaraz.

Španac je prošle godine posle osvajanja Mastersa u Majamiju, otkrio da je uključio u svoju rutinu 20-minutni san.

Iste sezone je Huanho Lopez, lični doktor španskog tenisera, insistirao da ima ove rehabilitacione dremke.

– Dremke su oko 20 i 30 minuta i Karlitos ih ima dva sata pre meča. Ovo povećava koncentraciju i poboljšava fizičke i intelektualne performanse igrača – otkrio je Alkarazov doktor.

Ono što je posebno zanimljivo da isti ritual ima i jedan od najboljih fudbalera današnjiceKristijano Ronaldo. Napadač Al Nasra više puta dnevno odrema najviše do pola časa, a rezultati su evidentni i kod Španca i kod Portugalca.

BONUS VIDEO