ĐOKOVIĆ MU OVO NEĆE ZABORAVITI! Rubljeva pitali šta je NAJTEŽE kada igra protiv Novaka! Nije mogao da se ZAUSTAVI!


IZVOR: Republika - 09.07.2023 | 20:27


Posle pet setova izbacio je Aleksandera Bublika iz Kazahstana.

Foto: Tanjug AP
ĐOKOVIĆ MU OVO NEĆE ZABORAVITI! Rubljeva pitali šta je NAJTEŽE kada igra protiv Novaka! Nije mogao da se ZAUSTAVI!

Spektakularan meč odigrali su Andrej Rubljov iz Rusije i njegov zemljak koji nastupa pod zastavom Kazahstana Aleksander Bublik.

Vodio je sedmi teniser sveta sa 2:0, Bublik uspeo da izbori peti set, u kome je Rubljov neverovatnim poenom stigao do brejk lopti koju je iskoristio, a potom i do trijumfa od 3:2.

Tako će Andrej na megdan boljem iz duela Novaka Đokovića i Huberta Hurkača iz Poljske, a posle meča, na konferenciji za medije, Rubljov se dotakao i potencijalnog okršaja sa najboljim teniserom u istoriji.

Naravno, sve pod uslovom ukoliko Nole opravda ulogu favorita protiv Poljaka.

- Ako bude Novak... Novak je jedan od najboljih na travi, igrač koji u poslednjih nekoliko godina skoro i da ne gubi na ovoj podlozi. U tom slučaju, nemam ništa da kažem. Samo ću izaći tamo da probam da se borim, da odradim svoj deo posla - rekao je Rubljov i dodao:

Foto: Tanjug AP

 

- Da budem iskren, ne mislim mnogo o istoriji. On zna da je jedan od najboljih igrača ikada, pogotovo ovde na Vimbldonu, na ovom terenu. Zašto je potrebno da razmišljam o njegovim uspesima. Ja kao ja, moram da razmišljam o sebi. Ako Novak bude razmišljao o tome da sam izgubio sva svoja četvrtfinala, neka razmišlja.

Šta je najteži momenat kada ste na terenu protiv Novaka Đokovića?

- Pa on je jedan od najboljih. Ne gubi uopšte ove godine, pogotovo na Grend slemovima. Sve Slemove koje je igrao je i osvojio. To je ono najteže.

Osvrnuo se potom i na igru srpskog asa:

- Igra? Ima dobru igru jer dobro trči. Zna kako da iskoristi brzinu. Nekada mu sama ta misao da je preteško igrati protiv njega pomaže. Koristi tu brzinu i ne pravi gršeke. Na kraju, često vas tera na još jedan potez i grešku. Dobro servira. Šta više, predobro, u svim pravcima, blizu linije. Veliki su mu procenti prvog servisa, teško je napraviti brejk. Onda, ritern radi na svakoj lopti, morate da igrate svoju najbolju igru i da se nadate - istakao je Rubljov.

Kladionica Meridian vam poklanja 4.000 RSD BONUSA - pogledaj kompletnu ponudu za Vimbldon na sajtu meridianbet.rs i SASTAVI ŠAMPIONSKI TIKET!

BONUS VIDEO