ĐOKOVIĆ IZNENADIO ODLUKOM! Novak povukao ŠOKANTAN POTEZ pred meč sa Norvežaninom!


IZVOR: Republika - 11.06.2023 | 07:16


Srpski teniser juri treću titulu u Parizu i epitet najboljeg u istoriji "belog sporta".

Foto: Tanjug/AP
ĐOKOVIĆ IZNENADIO ODLUKOM! Novak povukao ŠOKANTAN POTEZ pred meč sa Norvežaninom!

Pariz će od 14.30 časova biti poprište najvećeg sportskog događaja danas, pošto će se za titulu Rolan Garosa boriti Novak Đoković i Kasper Rud iz Norveške.

Srbin želi da osvajanjem trećeg pehara u Bulonjskoj šumi ispiše novo poglavlje u istoriji "belog sporta" i sa 23 grend slem titule postane najbolji ikada.

Istovremeno, u slučaju trijumfa Đoković će preuzeti prvo mesto ATP liste od Karlosa Alkarasa iz Španije, koga je savladao u polufinalu rezultatom 3:1.

Ako, ne daj Bože, Nole izgubi, preteći će sigurno Danila Medvedeva na drugoj poziciji najboljih tenisera sveta, pošto je Rus već u prvom kolu završio učešće u "gradu svetlosti".

Foto: Printscreen/Twitter

Novak i Tara Đoković

Mali problem Srbinu može da predstavlja desni zglob na ruci, zbog kojeg je imao problema u duelu sa momkom iz Mursije. Đoković je, tada, podsetimo, tražio medicinski tajm-aut, ali je kasnije sve bilo u redu i nije osećao bolove zbog kojih bi ugrozio plasman u finale.

Ipak, ta situacija naterala je Novaka da promeni plan i subotu iskoristi da provede u društvu porodice.

U dogovoru sa svojim stručnim štabom, nije želeo Đoković da rizikuje i trenira dan pred meč sa Norvežaninom, pa je slobodno vreme proveo u društvu naslednika Stefana i Tare, puneći baterije za jedan od najvažnijih izazova u karijeri.

BONUS VIDEO