ĐOKOVIĆ GRABI KA TITULI! Evo šta je sve Novak ZARADIO plasmanom u polufinale Rolan Garosa!


IZVOR: Republika - 06.06.2023 | 19:36


Preokretom u meču sa Karenom Hačanovim iz Rusije srpski as je obezbedio mesto među četiri najbolja u Parizu.

Foto: Tanjug
ĐOKOVIĆ GRABI KA TITULI! Evo šta je sve Novak ZARADIO plasmanom u polufinale Rolan Garosa!

Nije klonuo duhom Nole ni posle gubitka prvog seta od ruskog tenisera. Uspeo je prvi reket Srbije da na nulu "ošiša" Rusa u taj-brejku drugog seta, posle čega je rutinski stigao do osvajanja naredna dva i plasmana u polufinale.

Đokovića u borbi za finale čeka bolji iz duela Španca Karlosa Alkarasa i Grka Stefanosa Cicipasa, koji će u večernjem terminu izaći na teren (oko 20.15 časova).

Samim ulaskom među četiri najbolja igrača u Parizu, Novak je zaradio bodove i dodatne beneficije.

Ono što je najvažnije, došao je na dva koraka istorije, pošto će u slučaju osvajanja pehara prestići Rafaela Nadala iz Španije, obzirom da sa "kraljem šljake" deli prvo mesto večne liste igrača sa najviše grend slema, jer obojica imaju po 22 trofeja.

Foto: Tanjug

 

Novak bi u slučaju da stigne do titule na Rolan Garosu postao i jedini koji ima najmanje tri titule na svakom od četiri najveća ATP turnira (tu su još Australijan open, Vimbldon i US Open).

Istovremeno, prvog tenisera Srbije čeka bodovni napredak na svetskoj listi, obzirom da je za plasman u polufinale dobio 720 bodova, pa će od ponedeljka preteći Danila Medvedeva na drugom mestu i za sada ima sigurno bar 6.315 bodova, dok je Rus stao na 6.100.

Istovremeno, Đoković je i dalje u trci za povratak na ATP tron, jer ako osvoji titulu, prestignuće i trenutnog kralja "belog sporta" Karlosa Alkarasa.

Ujedno, ulaskom u polufinale Srbin je inkasirao i 630.000 evra, koliko sleduje svakom polufinalisti.

BONUS VIDEO