NOVAK U PARIZU OBORIO JOŠ JEDAN REKORD: Ponosan sam na to! Sin Stefan će možda igrati na Rolan Garosu!


IZVOR: Republika - 04.06.2023 | 17:00


Srpski teniser se ubedljivom igrom plasirao među osam najboljih.

Foto: Tanjug/AP
NOVAK U PARIZU OBORIO JOŠ JEDAN REKORD: Ponosan sam na to! Sin Stefan će možda igrati na Rolan Garosu!

Novak Đoković se plasirao u četvrtfinale Rolan Garosa, pošto je savladao Peruanca Huana Pabla Variljasa sa 3:0, po setovima 6:3, 6.2, 6:2.

Za razliku od prethodnog duela, u kom se Novak mučio protiv Alehandra Davidoviča Fokine, ovaj put je Srbin bez problema stigao do trijumfa, za manje od dva sata, i na taj način sebi obezbedio duel sa Karenom Hačanovom u četvrtfinalu drugog grend slema sezone.

- Variljas je specijalista za ovu vrstu podloge, hteo je da diktira poene, a kada to radi on je konstantan. Zadovoljan sam kako sam odigrao. Odigrao sam na visokom nivou... Idemo dalje - rekao je Đoković.

Nole je jedini teniser u istoriji koji se 17. put u karijeri plasirao u četvrtfinale Rolan Garosa.

- Naravno da sam ponosan na taj rekord, na svaki rekord sam ponosan. Kao i svaki igrač mnogo sam razmišljao. Nije kao što je bilo pre par godina, možda zbog tela, ali ako igram kao danas moram biti zadovoljan - naglasio je Novak.

Novaku sin Stefan pruža podršku u Parizu, a videli smo na kako je radio u teretani sa svojim ocem.

- Veliko zadovoljstvo je imati decu, da su blizu mene. Juče, danas i sutra su tu, a zatim se vraćaju u Srbiju. Idu u školu, treba ići u školu... Moj sin voli tenis. Sa svojom decom sam drugacija osoba, potpuno pozitivan. Osećam ljubav i motivisan sam da pružim svoj najbolji tenis. Možda će i on jednog dana igrati ovde - zaključio je Novak Đoković.

BONUS VIDEO