NOVAČE, PAZI SE! Alkaras MELJE i ne staje! Pregažen i Kanađanin! Sada ga čeka rival koji mu je naneo NAJTEŽI ožiljak!


IZVOR: Republika - 02.06.2023 | 22:50


Španski teniser Karlos Alkaras plasirao se u osminu finala Rolan Garosa, pošto je pobedio Denisa Šapovalova iz Kanade sa 3:0 (6:1, 6:4, 6:2).

Foto: Tanjug
NOVAČE, PAZI SE! Alkaras MELJE i ne staje! Pregažen i Kanađanin! Sada ga čeka rival koji mu je naneo NAJTEŽI ožiljak!

Za samo dva sata, prvi teniser sveta je preslišao Kanađanina, iako se očekivao veći otpor 32. igrača ATP liste.

Brutalni Alkaras nije imao milosti prema Šapovalovu, koga je u bukvalnom smislu reči pregazio u prvom setu, prepustivši mu samo jedan gem.

Brejkovima u drugom i četvrtom poenu, "Karlitos" je stigao do ubedljivih 4:0 i rutinskom igrom priveo uvodni period kraju.

Nešto jači otpor pružio je Denis u drugom setu, kada se predstavio u pravom svetlu. Na opšte iznenađenje iznenadio je Alkarasa odmah na početku i brejkom došao do vođstva od 2:0.

Bila je to ozbiljna opomena za momka iz Mursije, koji se uozbiljio i odmah vratio izgubljeno, ali je na ribrejk Karlosa odgovorio Šapovalov - ribrejkom! I zatim poveo sa ubedljivih 4:1.

Foto: Tanjug

Denis Šapovalov

Potom je usledio strmoglav pad u igri Kanađanina, pa je Španac sa pet vezanih gemova ipak uspeo da osvoji set neverovatnim preokretom i trijumfovao sa 6:4.

Alkaras se revanširao Šapovalovu u sedmom i devetom gemu, što je bilo dovoljno za potpuni sunovrat Denisa i vođstvo od 2:0.

Indisponirani Kanađanin je već na početku trećeg seta izgubio svoj servis, a onda i u petom gemu kada je Karlitos imao ogromnih 4:1 i sigurnom igrom drugu meč loptu pretvorio u plasman među 16 najboljih u Parizu.

Naredni rival Španca biće Italijan Lorenco Muzeti, koji je Alkarasu u jedinom međusobnom duelu naneo poraz u finalu Hamburga prošle godine (6:4, 6:7, 6:4), kada je i osvojio titulu u Nemačkoj.

Ovakvim igrama Karlosa ne raduje se najbolji srpski teniser Novak Đoković, kome je prvi reket sveta najveći konkurent za pehar u Bulonjskoj šumi.

BONUS VIDEO