SRBI IZ ZVEČANA POVUKLI RADIKALAN POTEZ! Novaku stiže NAJJAČI mogući POKLON! Trobojka će se VIJORITI Parizom!


IZVOR: Republika - 31.05.2023 | 14:16


Prethodnih dana Novak Đoković je pružio podršku ugroženim Srbima sa Kosmeta.

Foto: Starsport
SRBI IZ ZVEČANA POVUKLI RADIKALAN POTEZ! Novaku stiže NAJJAČI mogući POKLON! Trobojka će se VIJORITI Parizom!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković pokušaće da u Parizu osvoji rekordnu 23. grend slem titulu i prestigne Rafaela Nadala po broju trofeja na četiri najveća turnira.

Zbog odsustva Španca, koji je rekorder sa 14 pehara u Bulonjskoj šumi, Nole je najveći favorit, uz Karlosa Alkarasa. Međutim, uprkos sjajnoj igri u prvom kolu protiv Amerikanca Aleksandra Kovačevića, Đoković je veću pažnju izazvao zbog poruke napisanoj na kameri: "Kosovo je srce Srbije. Stop nasilju!", zbog čega su reagovali mnogi mediji i političari.

Foto: Starsport

 

Nasuprot tome, Đokovićev sjajan gest dočekan je sa oduševljenjem u južnoj srpskoj pokrajini, gde je situacija prethodnih dana prilično napetaNekadašnji gradonačelnik Zvečana Dragiša Milović najavio je da će Srbi iz ovog mesta poslati trobojku prvom srpskom reketu.

- Imamo moralnu obavezu da zahvalimo jednom od najvećih Srba, počasnom građaninu Zvečana Novaku Đokoviću i da mu kažemo hvala što na veličanstven način predstavlja Srbiju i poslaćemo zastavu naše lepe Srbije Novaku da je u Parizu podigne kada osvoji Rolan Garos - naveo je Milović.

BONUS VIDEO