KO JE NOVAKOV PRVI RIVAL U PARIZU? Srpski Amerikanac napada IDOLA, Đoković mu je već uputio ZANIMLJIV POZIV!


IZVOR: Republika - 25.05.2023 | 14:45


Aleksandar Kovačević biće autsajder, ali će pokušati da se predstavi u što lepšem svetlu i stigne do iznenađenja na startu Rolan Garosa.

Foto: Starsport
KO JE NOVAKOV PRVI RIVAL U PARIZU? Srpski Amerikanac napada IDOLA, Đoković mu je već uputio ZANIMLJIV POZIV!

Sve je spremno za početak Rolan Garosa.

Novak Đoković postavljen je za trećeg nosioca na predstojećem grend slemu koji počinje u nedelju 28. maja i trajaće do 11. juna, a na startu turnira igraće protiv Amerikanca srpskog porekla, Aleksandra Kovačevića.

Kovačević je rođen pre 24 godine u Njujorku, otac Milan mu je poreklom iz Srbije, a majka Milanka iz Bosne i Hercegovine. Trenutno je na 114. mestu na ATP listi i nema dileme da je totalni autsajder protiv Novaka kog veoma ceni i poštuje.

 

 

Jednom prilikom, na US Openu, razgovarao je sa Đokovićem i Nole ga je tada pozvao u Srbiju da treniraju zajedno.

U meču poslednjeg kola kvalifikacija protiv Trungelitija imao sam sedam ili osam meč lopti. Bio je to jedan od najgorih poraza koje sam ikada doživeo. Sutradan, kada sam bio u teretani, Novak mi je rekao da je čuo za moj meč i pitao me da li želim da mu se pridružim fitnesu. Bio sam šokiran. Tada je pokušavao da dođe do kalendarskog grend slema i nije morao da mi posveti svoje vreme. Bilo je to neverovatno iskustvo. Na kraju mi je Novak rekao da imam svetlu budućnost i da treba da treniram sa njim u Srbiji - istakao je tada Aleksandar Kovačević.

I pored toga što na startu žreba ima relativno lakog protivnika, Nole će do titule morati da prođe trnovit put jer je već u polufinalu moguć duel protiv Španca Karlosa Alkarasa.

BONUS VIDEO