NAVIJAČI NOVAKA ĐOKOVIĆA OPLELI PO AMERIKANCIMA! Sve im SASULI u lice! Evo šta je POZADINA svega!


IZVOR: Republika - 30.04.2023 | 10:30


Najbolji svetski teniser Novak Đoković po svemu sudeći neće učestvovati na američkoj turneji.

Foto: Tanjug/AP Photo/Michel Euler
NAVIJAČI NOVAKA ĐOKOVIĆA OPLELI PO AMERIKANCIMA! Sve im SASULI u lice! Evo šta je POZADINA svega!

Odluka predsednika SAD-a Džoa Bajdena da ne povuče mere o korona virusu i da nevakcinisani ne mogu da uđu na tlo Amerike, označila je da će prvi reket ATP liste Novak Đoković i drugu godinu zaredom propustiti Masters Sinsinati i poslednji Grend slem na US Openu!

Naime, Bajden je odlučan da posluša preporuku centra za zarazne bolesti (CDC), što znači da će na snazi će ostati zabrana o ulasku u Sjedinjene Američke Države svakome ko nije vakcinisan.

Pre nekoliko meseci se pojavila informacija da bi Amerika mogla u maju da ukine zabrane i da će svi bez obzira na to da li su vakcinisani ili ne moći da uđu u zemlju. Ali, po svemu sudeći uslediće preokret. Ukoliko se to zaista dogodi, srpskog igrača nećemo gledati na takmičenjima u SAD, pa bi mogao da propusti US open i Masters u Sinsinatiju.

Foto: Tanjug/M.MILIVOJEVIĆ

Novak Đoković

Prvi teniser sveta već ove sezone nije igrao u Indijan Velsu i Majamiju zbog toga što nije vakcinisan protiv korone. Navijači prvog tenisera sveta na društvenim mrežama u besni, optužuju Amerikance da sve rade zbog politike, novca, da kažnjavaju Novaka jer ne želi da se vakciniše...

- Ovo je patetično! Kaznili su Novaka jer je doneo najbolju odluku za svoje zdravlje, jer se nije vakcinisao - glasi jedan od mnogih komentara na društvenim mrežama u kojima se daje podrška srpskom asu.

 

 

- Smešno. Da li ovo rade zbog Novaka Đokovića, koji je deo pokreta protiv vakcinacije i ne daju mu da igra na US openu? - piše u drugom postu.

 

 

- Kakav cirkus, ovo predugo traje. Ne mogu da posetim porodicu u Americi, ne mogu da gledam omiljenog tenisera Novaka Đokovića na US openu - oglasila se jedna od mnogih iz armije pristalica prvog tenisera sveta.

 

 

- Nepravdeno! Odvratno! Zašto se ne oglasi US open? Volimo tenis, ali nećemo ići na turnir dok Novak Đoković ne budeo mogao da igra na US openu, jer najveću u istoriji tenisa ne može da uđe u Ameriku - nisu krili ogorčenje Noletovi fanovi.

- Ovo je ludilo, sve se vrti oko politike i novca. Novak ponovo neće moći da se takmiči na US openu - još jedan glas u moru podrške srpskom asu.

- Oni jednostavno ne žele Novaka Đokovića, jer je nezvanični ambasador otpora vakcinama protiv kovida - ne kriju ogorčenje i mržnju Đokovićevi navijači.

Zanimljivo da je ogroman broj država u svetu ukinuo zabrane ulaska nevakcinisanima, dok recimo takva pravila važe u Angoli i Indoneziji.

Novak neće moći ni da uđe na Masters u Torontu, koji se igra od 7. do 13. avgusta, pa samim tim neće ga biti ni u Sinsinatiju (od 13. do 20. avgusta), kao ni na US open (od 28. avgusta do 10. septembra).

BONUS VIDEO