SMENA NA PRVOM MESTU ATP LISTE? Đoković doživeo HLADAN TUŠ!


IZVOR: Republika - 14.04.2023 | 19:47


Ovo je bila Novakova šansa da se odlepi od Španca.

Foto: Profimedia.rs
SMENA NA PRVOM MESTU ATP LISTE? Đoković doživeo HLADAN TUŠ!

Najbolji teniser planete, Novak Đoković, neočekivano je eliminisan sa turnira u Monte Karlu.

Njega je u osmini finala zaustavio Italijan Lorenco Museti i to posle velikog preokreta (4:6, 7:5, 6:4).

Na turnir u Kneževinu, Đoković je stigao kao svetski broj 1, sa prednošću od 380 bodova u odnosu na drugoplasiranog Karlosa Alkarasa, a pošto su obojica prethodne sezone ispala u drugom kolu turnira u Monaku, ovo je bila izvrsna šansa da Novak poveća prednost u odnosu na Španca, pogotovo jer je Alkaras zbog povrede odustao od turnira.

Ipak, Đokovićev loš niz u Kneževini se nastavio, ponovo je ispao vrlo rano, već u trećem kolu, pa je tako ispustio priliku da se svom najblićem pratiocu dodatno odmakne na listi.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Karlos Alkaras

Đoković je osvojio 90 bodova za svoj plasman u osminu finala, dakle dobiće dodatnih 80 na ATP listi, jer je prošle godine u Monte Karlu osvojio svega 10 ATP bodova. To znači da će u ponedeljak Novak na svom kontu imati 7.240 ATP poena, dok će Karlos Alkaras biti na 6.770.

Sledi sedmica u kojoj Alkaras brani titulu u Barseloni, odnosno 500 bodova, dok Novak u Banjaluci, na Srpska openu, brani svega 150, pa će makar još sedmicu Đoković biti na čelu.

Ipak, do Rolan Garosa, Novak verovatno neće učestvovati u Madridu, dok u Rimu brani titulu, pa neće na svoj konto moći da upiše dodatne poene, već će moći samo da ih izgubi. To bi mladom Špancu moglo da otvori vrata, pa da u slučaju dobrih rezultata u prestonicama Španije i Italije sebi obezbedi mesto broj 1 na svetu, pred start ovogodišnjeg Rolan Garosa.

Podsetimo, drugi grend slem u sezoni počinje 28. maja, a titulu u Parizu će braniti Rafael Nadal, koji i dalje nije potvrdio svoje učešće u glavnom gradu Francuske.

BONUS VIDEO