POTVRĐENO: Susret Đokovića i Nadala - poznato i na kom turniru!


IZVOR: Republika - 23.03.2023 | 17:19


Sve je spremno za najveći mogući teniski spektakl.

Foto: www.profimedia.rs
POTVRĐENO: Susret Đokovića i Nadala - poznato i na kom turniru!

Španski teniser Rafael Nadal nastupaće na Mastersu u Monte Karlu, potvrđeno je danas od strane organizatora prvog Masters turnira na šljaci u 2023. godini.

Dugo vremena je vladala sumnja da li će se Španac pojaviti u Kneževini, pošto zbog povrede nije nastupao još od Australijan opena, tako da je pored njegovog imena na listi učesnika dugo stajala zvezdica.

Ipak, u četvrtak su se organizatori oglasili na društvenim mrežama, uz potvrdu da ćet trenutno 13. teniser sveta ipak igrati u Monte Karlu.

- Nestrpljivi smo da dočekamo Rafaela Nadala. On će sigurno biti u stanju da osvoji svoj 12. trofej u Monte Karlu uprkos poslednjoj povredi. - stoji u objavi Mastersa u Kneževini.

Osvajač 22 grend slema zbog problema sa kukom nije igrao na turnirima u Dohi, Dubaiju, Indijan Velsu i Majamiju, ali će sada nastupati na turniru iz kategorije 1000, pa postoje šanse da konačno vidimo i duel Nadala sa Novakom Đokovićem.

Nakon turnira u Monte Karlu, Nadala iščekuje nadmetanje u Barseloni, a pre Rolan Garosa, španskog igrača možemo očekivati i na Mastersima u Rimu i Madridu.

Podsetimo, titulu na predstojećem turniru brani Stefanos Cicipas, koji je u prošlogodišnjem finalu bio bolji od Španca Alehandra Davidoviča Fokine. Nadal nije igrao u Kneževini prošle godine zbog povrede, dok je Novak poražen u drugom kolu, upravo od Fokine.

BONUS VIDEO