MUK U ŠPANIJI ZBOG KARLOSOVE POVREDE: Alkarasa zahvatio VIRUS NADAL - isti su!


IZVOR: Republika - 12.03.2023 | 13:50


Zdravstveno stanje talentovanog igrača sa Pirineja je udarna tema u Americi.

Foto: Tanjug/AP
MUK U ŠPANIJI ZBOG KARLOSOVE POVREDE: Alkarasa zahvatio VIRUS NADAL - isti su!

Mladi španski teniser Karlos Alkaras, pored nespornog teniskog potencijala koji poseduje, pokazao je da "uči" trikove od iskusnijeg sunarodnika Rafaela Nadala. Posle trijumfa nad Tanasijem Kokinakisom (6:3, 6:3), kojim je stigao do 3. kola Indijan Velsa, as iz Mursije je opet govorio o povredi, iako je ona iza njega, čime je sigurno želeo da skine deo pritiska sa svojih pleća.

Mnogo sam se mučio sa nogom, ali sada se osećam slobodno. Ne osećam bol i krećem se zaista dobro. Za mene je to fantastično. Sviđaju mi se ovi uslovi, drugačiji su od ostalih mesta. A to je život tenisera, uvek morate da se adaptirate - izjavio je Alkaras, pritom dodavši da uživa da igra pred američkom publikom.

Foto: Tanjug/AP

"Nadalov duh" ušao u Alkarasa

- Cilj za Indijan Vels je da uživam, igram svoju igru i da budem agresivan. To je moja igra i tako sam igrao na US Openu. Vratio sam se u Ameriku i igranje pred Amerikancima je za mene nešto zaista specijalno. Zaista sam srećan - jasan je Alkaras.

Podsećanja radi, Španac ima šansu da pretekne Novaka Đokovića na čelu ATP liste, a za to mu je potrebno osvajanje titule u kalifornijskoj pustinji, gde ga u borbi za osminu finala čeka susret sa Holanđaninom Talonom Griksporom.

BONUS VIDEO