OVO NEMA NIGDE NA SVETU! Skandal! Država KAZNILA svoju teniserku! Zbog igranja sa Ruskinjama! Šampionki ZABRANILI da prima NOVAC!


IZVOR: Republika - 10.03.2023 | 09:15


Nekadašnja grend slem šampionka Jelena Ostapenko dobila je zabranu letonskih vlasti da prima novac, jer igra sa ruskim teniserkama.

Foto: Tanjug/AP
OVO NEMA NIGDE NA SVETU! Skandal! Država KAZNILA svoju teniserku! Zbog igranja sa Ruskinjama! Šampionki ZABRANILI da prima NOVAC!

Olimpijski komitet Letonije privremeno je suspendovao svoju najbolju teniserku i grend slem šampionku Jelenu Ostapenko, kao i još dvoje takmičara u biciklizmu, a to su manje poznati Tom Skujinš i Krist Nejland.

Oni su se, naime, takmičili u sportovima u kojima je dozvoljen nastup ruskim i beloruskim sportistima. Ne radi se o velikim novčanim sumama, bar u slučaju nekadašnje osvajačice Rolan Garosa, pošto će u februaru ostati bez 1.700 evra, a biciklisti po 300 i 200, međutim "mrlja" sa blistave karijere se neće sprati.

Zanimljivo da je Letonija ovim potezom, uoči 8. marta, Dana žena, ostavila sve teniske fanove u šoku, jer Jelena Ostapenko ne može da utiče na WTA i određuje da li će ruske i beloruske teniserke biti na žrebu, odnosno kao i većina njenih kolega i koleginica trudi se da se ne meša u politiku. Treba reći da čelnici ATP radi na tome da se i na Vimbldon vrate ruski i beloruski teniseri.

Foto: Ap photo

Jelena Ostapenko

Slavna šampionka se još uvek nije oglasila, ali nema dileme da hoće, jer je uvek imala stav i iznosila u javnost ono što joj je na srcu, bez ustručavanja da bilo koga razljuti.

Treba reći da je Ostapenko poreklom iz ukrajinskog Zaporožja (tamo joj živi baka) i da je često napominjala da je posebno ponosna što predstavlja Letoniju, teško da će je sankcije koje joj je uvela njena država obeshrabriti.

Podsetimo, Ostapenko je rođena 1997. u Rigi i najpoznatija je po tome što je sa 20 godina osvojila Rolan Garos, napravivši tada senzaciju. Najbolji plasman imala je 2018.  kada je bila peta teniserka sveta, a danas je na 26. mestu WTA liste.

BONUS VIDEO