NOVAK JE SVIMA TRN U OKU! Alkarazov trener PRIČAO o Đokoviću! Evo zašto u Srbinu vidi PRETNJU, a ne u Nadalu!


IZVOR: Republika - 08.03.2023 | 13:59


Proslavljeni as "belog sporta" Huan Karlos Ferero istakao je da najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića vidi kao najveću prepreku za njegovog pulena.

Foto: Tanjug/AP
NOVAK JE SVIMA TRN U OKU! Alkarazov trener PRIČAO o Đokoviću! Evo zašto u Srbinu vidi PRETNJU, a ne u Nadalu!

Nekadašnji osvajač Rolan Garosa (2013. godine) i finalista US Opena (2014.) smatra da je konkurencija žestoka.

- Naravno, biće tu još velikih tenisera koje treba pobediti da bi se osvojio gren slem, ali Novak će biti najopasniji. Mi ćemo probati da nađemo naš način za uspeh - rekao je Huan Karlos Ferero.

Karlitosov trener nije propustio ni da spomene i Rafaela Nadala, za zemljaka kaže da nije za otpisivanje.

- Rafael Nadal je prošle godine osvojio dve najveće titule a to je mnogo. Igraće manje turnira u budućnosti, ali ako bude konkurentan, nema razloga da još razmišlja o povlačenju. Voleo bih da Karlitos što više igra i protiv Rafe i protiv Novaka. Njemu je mnogo žao što se nikada nije suočio sa Rodžerom Federerom. A i meni je - mišljenja je Ferero.

Foto: Tanjug/AP

 

Osvrnuo se potom kako je uošte došlo do njegove saradnje sa Karlosom Alkarazom.

- Njegov otac je vodio klub u Mursiji. On je i trenirao Karlitosa dok je bio dečak. Ali kada se razvio, nije hteo da meša uloge oca i trenera. Tada mi je ukazao poverenje da ja preuzmem brigu o njegovom sinu. Karlitos se preselio kod mene u akademiju i to je bio dobar potez, jer je akademija mnogo više nego samo rad sa trenerom. Mi imamo sve što je igraču potrebno, fizioterapeuta, psihologa, kondicionog stručnjaka, iskustvo - istakao je Huan Karlos Ferero.

BONUS VIDEO