DA NIJE TUŽNO, BILO BI SMEŠNO: Australijanci su najpravedniji na svetu!


IZVOR: Republika - 16.02.2023 | 22:11


"Bila je ovo posebno emotivna godina za Novaka. Mogao sam da vidim napetost na njegovom licu kada sam ga ugledao prvi put."

Foto: Tanjug/AP
DA NIJE TUŽNO, BILO BI SMEŠNO: Australijanci su najpravedniji na svetu!

Direktor Australijan opena Kreg Tajli osvrnuo se na nedavno završeni prvi Grend slem u sezoni koji je osvojio Novak Đoković.

Foto: Profimedia

Kreg Tajli

- Bila je ovo posebno emotivna godina za Novaka. Mogao sam da vidim napetost na njegovom licu kada sam ga ugledao prvi put. Sreli smo se nekoliko puta prošle godine i znao sam da se oseća nervozno zbog povratka u Australiju. Bio je nervozan kada je prvi put stigao i odleteo odmah za Adelejd. Bilo je mnogo pritiska i priče oko njega kada je došao, potencijalnih zvižduka - rekao je Tajli u "AO podkastu".

Novak Đoković je bio lepo dočekan u Australiji.

- Morate odati priznanje australijskoj javnosti koja uživa u sportu. Najpravedniji smo na svetu. Kada posmatramo veličinu, poštujemo i navijamo u skladu sa tim. Upravo se to dogodilo i on (Novak) je zaista bio dobrodošao - dodao je Tajli.

Prošle godine je prošao kroz težak period iz više razičitih razloga, vođen sopstvenim izborom. Ali, došao je u Adelejd, Južnu Australiju, priređena mu je veličastvena dobrodošlica