AMERIKANAC PROLUPAO: Šelton, Korda i Fric RUŠE Novaka Đokovića!


IZVOR: Republika - 10.02.2023 | 13:01


Nikome nije jasno što mu je ovo trebalo.

Foto: Tanjug/AP
AMERIKANAC PROLUPAO: Šelton, Korda i Fric RUŠE Novaka Đokovića!

Bivši selektor Dejvis kup reprezentacije SAD-a Patrik Mekinro veruje da nekoliko američkih tenisera mogu da otmu Vimbldon od Novaka Đokovića.

Turnir na londonskoj travi igraće se početkom juna, a najbolji teniser sveta braniće titulu osvojenu prošle godine.

Mlađi brat Džona Mekinroa smatra da Amerikanci posle dugo godina mogu da imaju svoje velike adute na Vimbldonu, te je označio igrače koji bi mogli da predstavljaju tzv. mine Novaku Đokoviću i ostalima.

Foto: Tanjug/AP

Tejlor Fric i Novak Đoković

- Na Vimbldonu, mora da vidite Frica kao jednog od aduta, bio je tamo dobar prošle godine. I Šelton bi mogao da bude opasan ako se navikne na odskok, pošto će igrati na travi prvi put. Pol može da bude solidan, napada lopticu ranije, može da igra dobro - rekao je Mekinro.

Američki teniseri imali su dobre nastupe na Australijan openu, te su čak trojica stigla do četvrtfinala.

Mekinro od svih njih posebno izdvaja Sebastijana Kordu.

- Mislim da je Korda odličan.. Jedan od onih koje već vidite kao ozbiljne. Ako uspe da posloži sve kockice u igri, a i zglob mu bude u redu... Nisam čuo još kako stoje stvari sada sa tom povredom koju je osetio na meču protiv Hačanova. Ipak, ako uspe da očeliči, doda više snage servisu o čemu je pričao, deluje da bi mogao da bude momak koji je ozbiljan kandidat na Vimbldonu.

Jasno je da Mekinro želi da ulije samopouzdanje Amerikancima, ali u ovom trenutku bilo koga od ovih tenisera spomenuti kao favorite na Vimbldonu je zaista neumesno.

BONUS VIDEO: