NOVAK U AMERICI VEĆ U MARTU? Jedan podatak DAJE NADU!


IZVOR: Republika - 09.02.2023 | 08:38


Da li će Đoković zaigrati već na turniru u Indijan Velsu?

Foto: Tanjug/AP
NOVAK U AMERICI VEĆ U MARTU? Jedan podatak DAJE NADU!

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković, fenomenalno je počeo 2023. godinu.

Nole je na dominantan način osvojio Australijan open po deseti put, u finalnom meču održao je čas tenisa Grku Stefanosu Cicipasu kog je savladao sa 3:0 (6:3, 7:6, 7:6) i vratio se na vrh ATP liste.

Takođe, stigao je i do 22. grend slem trofeja te se na taj način izjednačio sa Rafaelom Nadalom i nastavio GOAT trku. Da li će do kraja sezone biti poznato ko je najbolji teniser u istoriji? Odgovor na ovo pitanje zavisi i od toga gde će Novaku biti dopušteno da se takmiči.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

Zbog pravila o ulasku nevakcinisanih stranaca u Sjedinjene Američke Države Novak bi mogao da propusti turnire u Indijan Velsu i Majamiju koji su na programu u martu i aprilu. Predsednik države Džo Bajden najavio bi da bi mere mogle da popuste tek 11. maja što je dosta kasnije, pa bi Đoković u Americi mogao da zaigra tek u avgustu i septembru.

Ipak, nada da će Đoković igrati i na narednim turnirima ipak postoji, a podatak da se prvi reket sveta nalazi među prijavljenim teniserima za Indijan Vels definitivno može da raduje sve njegove fanove.

 

 

Takođe, direktor turnira u Indijan Velsu Tomi Has istakao je da organizatori rade sve što je u njihovoj moći kako bi Noleta doveli u Kaliforniju, a uz Novaka, na listi prijavljenih tenisera su svi najbolji svetski igrači uključujući i trenutno povređenog Rafaela Nadala.

Ovo je, naravno, samo preliminarna lista prijavljenih i ne mora da znači da će se Novak pojaviti u Indijan Velsu, ali je svakako podatak koji daje nadu da bi Srbin mogao da zaigra na turniru koji će se održati od šestog do 19. marta.

BONUS VIDEO