LAŽIMA HTELI DA SRUŠE ŠAMPIONA! Novak bio na UDARU, pa izazvao OŠTRU reakciju! (FOTO)


IZVOR: Republika - 06.02.2023 | 09:54


Najbolji teniser planete našao se u centru pažnje.

Foto: Tanjug/AP
LAŽIMA HTELI DA SRUŠE ŠAMPIONA! Novak bio na UDARU, pa izazvao OŠTRU reakciju! (FOTO)

Novak Đoković na fenomenalan način otvorio je 2023. godinu.

Najbolji srpski teniser osvojio je Australijan open po deseti put, u finalnom meču savladao je Grka Stefanosa Cicipasa sa 3:0 (6:3, 7:6, 7:6), a uspeo je i da se vrati na čelo ATP liste.

Takođe, stigao je i do 22. grend slem trofeja po čemu se sada izjednačio sa Rafaelom Nadalom i uskoro će imati priliku da uđe u istoriju i prestigne Španca. Novak je tokom čitavog Australijan opena bio na udaru tamošnjih medija, a navijači su primetili da su svi želeli da sruše šampiona, te je došlo do oštre reakcije.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

 

Izvesna Džejn je na Tviteru podelila svoj stav o Novakovoj borbi u Melburnu, te je izazvala lavinu komentara koji su uglavnom bili pozitivni.

Lagali su oko pauze za toalet, onda su širili dezinformacije o njegovoj bočici za vodu (ponovo), optužili su ga da je lažirao povredu, a to i dalje čine (Novak je najavio da će otkriti sve detalje uskoro), lagali su o njegovom ocu Srđanu (da je govorio "živeli Rusi", a ne, na rastanku sa navijačima, "živeli, ljudi", prim. prev), lagali o jakni sa brojem 22, lagali o gledanosti muškog i ženskog tenisa, kritikovali su njegove suze i slavlje navijača, a počeli su i sa kampanjom da se zastave sklone zbog "srpskih navijača" i Novakovog "prisustva".

A u međuvremenu je većina njih ignorisala rast PTPA (teniske organizacije koju je Novak pokrenuo, prim. prev.), ignorisali su njegovo partnerstvo s pozitivnom inicijativom da se tenis oslobodi plastičnog otpada, ignorisali su koliko je voljen, uključući i rast njegove međunarodne baze navijača (primer 1, primer 2) ignorisali su njegov veliki trud da prilagodi stil kako bi igrao i pored povrede, a ignorisali su i kako je bio milostiv što nijednom nije javno izneo, a mogao je, strašne događaje iz prošle godine - poručila je pomenuta Džejn.

 

 

Novak Đoković se ipak nije dao srušiti te je uspeo i iz ovog izazova da izađe kao veliki pobednik.

BONUS VIDEO