DA LI GA PREPOZNAJETE? Nekada veliki Đokovićev rival, danas BACA BOMBE na Ruse!


IZVOR: Republika - 01.02.2023 | 14:18


Neverovatan životni put za bivšeg 13. reketa sveta.

Foto: Twitter/Printscreen/TheDolgo
DA LI GA PREPOZNAJETE? Nekada veliki Đokovićev rival, danas BACA BOMBE na Ruse!

Svi su u Srbiji sigurno čuli za Aleksandra Dolgpolova, bivšeg ukrajinskog tenisera, koji se u karijeri čak šest puta sastao sa Novakom Đokovićem.

Dolgpolov je bio prepoznatljiv po svom konjskom repiću, dok je na terenu vrlo često umeo da igra drop-šotove do beskonačnosti, čime je izluđivao svoje rivale.

Ipak, osvajač tri teniske titule, u Umagu, Vašingtonu i Buenos Airesu, završio je tenisku karijeru kada je počeo rat u Ukrajini, da bi se priključio vojsci, gde sada radi kao pilot dronova pomoću kojih izbacuju bombe na ruske mete.

Vežbanjem do savršenstva. Komentari saboraca su neprocenjivi – napisao je Dolgopolov na svom Tviter profilu.

Ranije je Ukrajinac pričao da ga je tenis pripremio za rat, i da u ratu, baš kao i u tenisu, mora da donosi ispravne odluke.

Rat je ogroman nered. Tenis me na neki način pripremio za rat. Morate biti smireni pod pritiskom i brzo i precizno reagovati, da donosite ispravne odluke. Ne paničim, mnoge tehnike u tenisu se mogu primeniti i na rat. Pogrešne odluke u ratu te mogu koštati života – govorio je ranije Dolgopolov.

U karijeri se šest puta sastao sa Novakom Đokovićem, u tri od tih šest duela je uspeo i da osvoji set, ali nikada nije savladao najboljeg tenisera sveta.

BONUS VIDEO