GROM IZ VEDRA NEBA! Direktor Australijan opena dao ŠOKANTNU izjavu pred Novakov dolazak!


IZVOR: Republika - 27.12.2022 | 11:34


Turneja po Australiji samo što nije počela.

Foto: Tanjug/AP
GROM IZ VEDRA NEBA! Direktor Australijan opena dao ŠOKANTNU izjavu pred Novakov dolazak!

Kao po običaju, januar je rezervisan za Australiju i teniske turnire širom ove zemlje, a tako će biti i ove sezone.

Naravno, glavni događaj prvog dela godine je Australijan open, koji počinje 16. januara, a pre toga sledi serija pripremnih turnira, na kojima igrači mogu da pronađu formu pred start prvog grend slema.

Novak Đoković, trenutno peti teniser sveta, odlučio se da sezonu započne u Adelejdu, gde će probati da stigne do prvog trofeja u 2023. Zbog toga, srpski teniser već danas stiže u Australiju, a povodom njegovog dolaska u "zemlju kengura" oglasio se i Kreg Tajli, direktor Australijan opena.

Želimo mu dobrodošlicu u Australiju. Mislim da dok sad razgovaramo, da on putuje u Adelejd i mislim da će on ponovo biti igrač koga morate da pobedite ako želite da osvojite titulu - rekao je Tajli.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković ima devet titula na Australijan openu

Tajli je očigledno promenio ploču, pošto se u januaru ove godine poprilično držao po strani, tokom jednog od najvećih skandala u sportu, kada je Đokoviću bilo zabranjeno učešće u Melburnu.

Ipak, politika države se promenila, a samim tim i stavovi Tajlija, koji je sada poželeo velikodušnu dobrodošlicu Novaku.

Đoković će u Melburnu probati da stigne do svoje jubilarne desete titule na Australijan openu, odnosno 22. grend slem titule, čime bi se izjednačio na prvom mestu sa Špancem Rafaelom Nadalom.

BONUS VIDEO