FINALISTA ROLAN GAROSA PODIGAO GLAS ZBOG NOVAKA: Pustite Đokovića da igra, NAJBOLJI je gde god da se pojavi!


IZVOR: Republika - 12.11.2022 | 10:20


Nije mogao da prećuti, učesnik Završnog mastersa ređao pohvale na račun Srbina.

Foto: Tanjug/AP
FINALISTA ROLAN GAROSA PODIGAO GLAS ZBOG NOVAKA: Pustite Đokovića da igra, NAJBOLJI je gde god da se pojavi!

Kasper Rud, momak koji je ove sezone odigrao dva Grend slem finala (Rolan Garos, US Open), izjavio je da je Novak Đoković favorit bilo gde da se pojavi, a izrazio je nadu da će mu tokom 2023. godine biti dozvoljeno da nastupi na svim turnirima.

- Novak u teniskom smislu izgleda sjajno. Ali, nije imao mnogo sreće ove sezone sa njegovom situacijom, da nije mogao mnogo bodova da brani ili da se za njih bori. U neke zemlje mu nije bilo dozvoljeno da uđe, što je mnogo uticalo na njegov rejting - izjavio je Norvežanin, a potom je dodao:

Za mene, Đoković će uvek biti jedan od najboljih na svetu, ako ne i najbolji. I uvek će biti favorit, na svakom turniru. Pokazao je to i ove godine, osvojio je Vimbldon, pa dva turnira u dve nedelje, uzeo je i masters u Rimu. Iako je igrao samo osam-devet turnira, po rejtingu je blizu prvih pet na svetu.

Foto: Tanjug/AP

Novak pokazao klasu uprkos podmetačinama

Po Rudovim rečima, jedino Španac Rafael Nadal može biti favorizovan u odnosu na Đokovića, i to na Otvorenom prvenstvu Francuske.

Što se mene tiče, Đoković je uvek i svuda favorit, osim možda na Rolan Garosu, gde je Kralj Rafa uvek broj jedan. Ali, na betonu i travi Novak je prvi kandidat za trofeje. Uostalom, kao što je rekao, još ima želju da pokaže mladim nadama da je i dalje tu, da nigde nije otišao. Nadam se da će sledeće sezone moći da igra svuda, od početka do kraja - poručio je Kasper Rud.

Podsetimo da sutra počinje Završni masters u Torinu na kome učestvuju osam najboljih svetskih tenisera, a Nole će prvi duel odigrati u ponedeljak od 21 čas kada se sastaje sa Grkom Stefanosom Cicipasom.

BONUS VIDEO