ĐOKOVIĆ PRELOMIO: Srpski teniser doneo TEŠKU odluku!


IZVOR: Republika - 07.11.2022 | 15:55


Sigurno mu nije bilo lako da odluči.

Foto: Tanjug/AP
ĐOKOVIĆ PRELOMIO: Srpski teniser doneo TEŠKU odluku!

Novak Đoković je poražen u finalu Mastersa u Parizu, pošto je bolji od njega bio Holger Rune, koji je pobedom od 2:1 stigao do najvećeg rezultata u svojoj karijeri.

Mladi Danac igra u životnoj formi prethodna dva meseca, a kao kruna je stigla titula u "Bersiju", gde je danski teniser odigrao najveće finale u dosadašnjoj karijeri, a odigrao je vrlo zrelo za svoje godine, pa je u trileru savladao srpskog igrača.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Holger Rune posle finala u Parizu

Posle velikog finala, Novaku su novinari postavili jako teško pitanje, posle kog je Novak trebao da odluči ko je bolji teniser, Karlos Alkaras ili Holger Rune.

- Mislim da su obojica zaista u formi. Jako naporno treniraju. Veoma su posvećeni momci. Brane se i jedan i drugi izuzetno dobro. Rune ima bolji bekhend. Alkaraz ima bolji forhend. Ali obojica napreduju. Za momke koji imaju 19 godina, oni su impresivni. Žele da rade, motivisani su, i uvek su u trenutku - izjavio je osvajač 21. Grend slem titule, koji nije mogao da odluči ko je bolji od ove dvojice mladih tenisera.

Nema sumnje da je Alkaras postigao više uspeha u dosadašnjem toku karijere, pošto je slavio na US Openu, ali igrom i formom iz prethodna dva meseca, mladi Rune takođe pokazuje da će u budućnosti biti veliki šampion i rival mladom Špancu.

Šansu da pokaže svoj potencijal Rune će imati na završnom Mastersu sezone, koji se igra u Torinu, pošto je dobio pravo nastupa nakon što je Tejlor Fric odustao od učešća. Pre njega je to isto uradio i Alkaras, prvi teniser sveta, koji je kao razlog povlačenja naveo povredu.

BONUS VIDEO