SRAM TE BILO: Iz čista mira NAPALA Novaka, pa se ubrzo POKAJALA!


IZVOR: Republika - 02.11.2022 | 09:00


Šta joj bi?

Foto: Tanjug/AP
SRAM TE BILO: Iz čista mira NAPALA Novaka, pa se ubrzo POKAJALA!

Nekadašnja olimpijska šampionka Monika Puig iz čista mira je napala Novaka Đokovića.

Trenutno 1073. teniserka planete zapitala se kako je moguće da Srbin kao osvajač Vimbldona igra na Završnom mastersu, a Elena Ribakina, koja je takođe osvojila Vimbldon, ne igra Završni turnir u ženskoj konkurenciji.

- Malo sam zbunjena zbog teniskih vesti koje sam čitala danas. Dakle, Đoković se kvalifikovao za ATP finale u Torinu jer je osvojio Vimbldon (iako se poeni nisu računali za renking), ali Ribakina nije za VTA finale iako je takođe osvojila Vimbldon ove godine, zato što joj poeni nisu dodeljeni - napisala je Monika Puig.

Foto: Tanjug/AP

Monika Puig

Ubrzo su joj Novakovi navijači pojasnili pravila i objasnili da će Đoković igrati u Torinu, jer to pravilo važi već više od dve decenije kada je ATP u pitanju, te da je osvajaču nekog od četiri Grend slema omogućen nastup na Završnom turniru pod uslovom da se u ATP trci nalazi među 20 najboljih.

Što se tiče Ribakine, ona je WTA trci zauzela tek 21. mesto, pa i da se isto pravilo primenjuje u ženskom tenisu ona bi svakako ostala bez Završnog turnira.

Puigova se nakon ovog objašnjenja pokajala i ponovo oglasila.

Dodatak! Dobila sam objašnjenje da oko pravila ATP-a za kvalifikaciju i razumela sam situaciju. Ipak sam i dalje tužna, nakon što je imala tako veliki uspeh na Vimbldonu, ali i dalje je takmičenje veoma jako i uzbuđena sam da vidim ko će doneti titulu kući - napisala je teniserka iz Portorika.

Ribakina bi svakako učestvovala na Završnom turniru da su se na Vimbldonu bodovi računali, pošto bi se sa njima našla na četvrtoj poziciji WTA trke.

BONUS VIDEO: