Zbog fizičkog nasrtaja kontroverzni teniser na sudu: Kirjos se brani poremećajem mentalnog zdravlja, advokat je zahtevao samo jedno!


IZVOR: Republika - 05.10.2022 | 06:03


Australijski teniser grčkog porekla pored kontroverzi koje izaziva na samom terenu, ima izuzetno buran i privatni život.

Foto: Tanjug/AP
Zbog fizičkog nasrtaja kontroverzni teniser na sudu: Kirjos se brani poremećajem mentalnog zdravlja, advokat je zahtevao samo jedno!

Usled fizičkog nasrtaja na nekadašnju devojku Kjaru Pasari, koji se dogodio u decembru prethodne godine, Nik Kirjos se našao na udarnu sudskih organa koji su protiv njega podigli optužnicu.

Australiski teniser trenutno učestvuje na ATP turniru u Tokiju, pa se na sudu pojavio njegov advokat koji je izneo odbranu kontroverznog tenisera, a izlaganje Kirjosovih zastupnika izazvalo je nevericu kako su samom sudu, tako i u celokupnom sportskom svetu.

Naime, kako prenose mediji, Nik Kirjos je zahtevao povlačenje optužnice za fizički napad, a kao razlog za tako nešto naveo je svoje mentalno zdravlje koje je po njemu vidno narušeno.

 

 

Povodom svih dešavanja mediji su kontaktirali Kirjosa koji je kratko izjavio:

- Trenutno sam u  Tokiju i pokušavam da igram dobar tenis, zadržim svoj ritam i radim svoj posao - nije želeo da komentariše Nik Kirjos dešavanja u sudu.

Da podsetimo, Kirjos i Kjara bili su u burnoj vezi. Više puta su raskidali i mirili se, a incident zbog kog je završio na sudu dogodio se navodno u decembru 2021. godine u Kanberi. Kijara Pasari je više puta isticala da je Nik Kirjos vrlo agresivan, optuživala ga je za pretnje.

Naredno ročište zakazano je za 3. februar 2023. godine.

 

BONUS VIDEO: