ĐERE IPAK NIJE USPEO: Preokreta Ramosa posle drame za vođstvo Španije u Dejvis kupu!


IZVOR: Republika - 14.09.2022 | 17:18


Loš početak za Srbiju.

Foto: www.profimedia.rs
ĐERE IPAK NIJE USPEO: Preokreta Ramosa posle drame za vođstvo Španije u Dejvis kupu!

Albert Ramos-Vinjolas savladao je Lasla Đerea, rezultatom 2:1 (2:6, 7:6, 7:5) u prvom meču susreta između Srbije i Španije. Na taj način, domaćin je došla do vođstva u meču sa našom selekcijom. Priliku da Srbiji donese prvi bod imaće Miomir Kecmanović, koji je sastaje sa Bautista Agutom.

Prvi period igre Đere je rešio u svoju korist zahvaljujući brejkovima koje je napravio u trećem i petom gemu. Sačuvao je sve svoje servis gemove i rutinski je priveo set kraju.

Veća borba viđena je u drugom delu igre. Ramos-Vinjolas je prvi stigao do brejka i poveo je vrlo brzo sa 2-0. Međutim, Đere vraća brejk već u sledećem gemu. Naš teniser je veliku priliku za brejk propustio u sedmom gemu, kada je Španac spasao dve brejk lopte. Do kraja seta obojica tenisera su čuvali svoje servise, pa se ušlo u taj-brejk. Tu je ipak Ramos-Vinjolas bio prisebniji, pa je slavio sa 7-5. Očigledno da Đere i dalje ima problem sa taj-brejkovima, pošto je ranije tokom godine izgubio 18 zaredom, što je negativan svetski rekord.

 

Treći set je ponovo doneo izjednačenu borbu. Oba tenisera su držale svoje servise, ali nažalost, prvi je propustio Đere. Ključnu prednost je Ramos stekao u 11. gemu, napravio brejk, a onda rutinski odservirao za pobedu.

U drugom meču dana sastaće se Miomir Kecmanović i Roberto Bautista Agut. Ukoliko rezultat bude 1-1, na teren će izaći dublovi, a trenutno su za taj meč prijavljeni Ćaćić i Kecmanović sa naše, odnosno Granoljers i Martines sa španske strane.

BONUS VIDEO