NOVAKOVE REČI ĆE 11. SEPTEMBRA ODZVANJATI AMERIKOM! Đoković uz pomoć Tesline fondacije stiže u SAD


IZVOR: Republika - 07.08.2022 | 07:14


Saga oko učešća Novaka Đokovića na ovogodišnjem US openu i dalje traje.

Foto: Tanjug/AP
NOVAKOVE REČI ĆE 11. SEPTEMBRA ODZVANJATI AMERIKOM! Đoković uz pomoć Tesline fondacije stiže u SAD

Situacija vezana za (ne)vakcinaciju i dalje predstavlja nepremostiv problem kada je učešće na američkom Grend slem turniru u pitanju.

I pored činjenice da su mnoge javne ličnosti apelovale da se Novaku omogući stupanje na američko tlo, teško je poverovati da će do toga i doći, ali kako "Večernje Novosti" prenose, izvesno je da će se Novak Đoković 11. septembra ipak naći u Sjedinjenim Američkim Državama.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković - US open

Ovu informaciju preneo je Nikola Lončar, predsednik Tesline naučne fondacije:

- Mi u Teslinoj naučnoj fondaciji smo odlučili da Novak Đoković, ipak, na poseban način bude uskoro u SAD. U anketi sa članovima i prijateljima TNF koja širom sveta broji oko 12.000 članova, došli smo na ideju, zatim i do odluke da na ovom spomeniku u Klivlendu budu ispisane reči samog Novaka o njegovoj i srpskoj pobedi: "Kada je NATO uništavao moju zemlju Srbiju bez pravnog osnova 1999. godine, bio sam dete. Zarekao sam se da ću taj isti svet pobediti na naš način. I evo me danas da kao šampion sveta u tenisu pokažem da to uništavanje nije porazilo moj narod i da nam nije slomljen duh. I dalje smo radosni ljudi. To je naša pobeda"... Novak Đoković,11. septembar 2022. godine, Klivlend - Istakao je Nikola Lončar u razgovoru za "Novosti".

Treba napomenuti da će put Klivlenda krenuti i bista sa likom Novaka Đokovića koja je delo vajara Bojana Mikulića iz Banjaluke, umetnika koji je do sada uradio i desetak bisti sa likom Nikole Tesle koje se nalaze širom sveta.

Dakle, sada je sve potpuno jasno. Novak Đoković će se u danu kada se bude igrao ovogodišnji US open nalaziti na tlu Amerike. Da li i na terenu, ostaje nam da vidimo...

BONUS VIDEO: