S pola gasa: Novak razbio Kokinakisa za šesnaestinu finala Vimbldona!


IZVOR: Republika - 29.06.2022 | 14:39


Branilac titule se plasirao u treće kolo.

Foto: Tanjug/AP
S pola gasa: Novak razbio Kokinakisa za šesnaestinu finala Vimbldona!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u šesnaestinu finala ovogodišnjeg Vimbldona.

On je u drugom kolu bio bolji od Tanasija Kokinakisa.

Nole je slavio sa ubedljivih 3:0 (6:1, 6:4, 6:2), posle okruglo dva sata igre.

Novak će u narednom kolu igrati protiv Miomira Kecmanovića ili Alehandra Tabila.

Đoković - Kokinakis 6:1, 6:4, 6:2

Novak Đoković sa 6:2 osvaja treći set i dolazi do pobede!

6:2 - Kraj! Novak Đoković se plasirao u treće kolo Vimbldona!

5:2 - Kokinakis osvaja gem bez veće muke, ali u narednom Nole servira za pobedu.

5:1 - Ovog puta se stiglo do đusa na Novakov servis, ali Kokinakis nije uspeo ništa više od toga.

4:1 - Novi brejk Đokovića! Prvi nosilac na turniru je prepustio samo jedan poen Australijancu koji je servirao u ovom gemu.

3:1 - Nole sada uzvraća istom merom i u četiri poena dolazi do novog gema.

2:1 - Kokinakis uzima gem sa nulom.

Foto: Tanjug/AP

Tanasi Kokinakis

2:0 - Potvrđuje brejk Đoković i to uz samo jedan izgubljen poen na svoj servis.

1:0 - Brejk! Posle tri đusa, Novak je došao do brejk lopte koju je na kraju i iskoristio! Srbin ima sada veliku prednost.

Nole je sa 6:4 dobio drugi set!

6:4 - Ono što je propustio u prethodnom, sada nije! Laganim servisima srpski as je došao do novog gema i sada je duplirao prednost.

5:4 - Napravio je Kokinakis dve duple servis greške, što je otvorilo put Novaku da dođe do prve set lopte, ali je on nije materijalizovao. Potom se ušlo u igru na razliku, tokom koje ih je Srbin propustio još tri, pa će još malo sačekati na vođstvo od 2:0...

5:3 - Australijanac nema rešenje za početne udarce prvog nosioca, koji je ponovo dobio gem sa nulom, a rival će u narednom servirati za opstanak u setu!

4:3 - Mnogo bolji otpor Kokinasisa u odnosu na prvi set, mnogo lakše dolazi do svojih servis gemova, ali Novak čuva vođstvo stečeno na samom startu. Tanasi je dobio treći gem sa tek jednim izgubljenim poenom...

Foto: Tanjug/AP

Novak drži konce igre u svojim rukama

4:2 - Maestralnim poenom, pri rezultatu 40:30, Đoković je okončao svoj servis gem, sve je bliži vođstvu od 2:0 u setovima...

3:2 - Tanasi je dobio gem, mada je Novak još jednom pretio. Australijanac je protivniku dozvolio dva poena, ali je ipak smanjio zaostatak u drugom periodu igre.

3:1 - Kokinakis je napravio mali problem našem teniseru. Nakon što je osvojio najduži poen na meču zapretio je brejkom (30:15), ali je onda Nole dodao gas, vezao tri poena za potvrdu prednosti stečene u minulom gemu!

2:1 - Novi brejk Đokovića! Opet se igrao duži gem na razliku na početni udarac Australijanca, Srbin je izborio dve brejk prilike, materijalizovao je drugu i po prvi put poveo u ovom delu meča!

1:1 - Đoković je odgovorio istom merom, bez brejka na startu drugog perioda igre.

0:1 - Kokinakis je drugi set otvorio na savršen način - došao je do prednosti sa nulom.

Novak je prvi interval igre rešio u svoju korist sa ubedljivih 6:1!

6:1 - Đoković je dobio još jedan gem sa nulom, lako je osvojio prvi set posle nešto više od pola časa igre!

Foto: Tanjug/AP

Kokinakis nemoćan na Centralnom terenu

5:1 - Maratonski gem je pripao Srbinu, koji je iskoristio četvrtu brejk loptu, te je došao nadomak osvajanja prvog perioda igre!

4:1 - Novi gem za Đokovića, uz dve prepuštena poena, Kokinakis nije mogao do brejk lopte, sve ide po planu na startu susreta.

3:1 - Konačno se razigrao i australijski teniser. Odigrao je sjajan gem, ekspresno je poveo sa 40:0, potom je protivniku prepustio dva poena, a na kraju se "upisao" na semaforu.

Foto: Tanjug/AP

Perfektan start Novaka u 2. kolu

3:0 - Potpuna kontrola Srbina. Nole je, bez izgubljenog poena, potvrdio stečeni brejk i ima ogromnu prednost na startu drugog kola Vimbldona.

2:0 - "Stegla se ruka" Tanasiju na svom servisu. Napravio je prvu duplu grešku, a zatim i grešku iz forhenda za 0:30. Ipak, branilac titule je propustio veliku šansu, poslavši "drop-šot" na mrežu, ali je pogodio već u narednom za dve brejk lopte. Rival mu je pomogao greškom, poslao je dužu lopticu u aut, sjajan početak Đokovića!

1:0 - Hrabar start Kokinakisa, koji je meč otvorio vinerom, a onda je Nole uzrvatio istom merom. Potom su obojica razmenili po još jedan poen, a onda je Novak spojio dva za početnu prednost...

Prvi na servisu je Novak Đoković.

Počinje meč na Centralnom terenu

 

 

Đoković je u prvoj rundi imao dosta problema sa Korejcem Kvonom, koga je nadigrao u četiri seta, dok je Kokinakis bio bolji od Poljaka Majščeka - 3:0.

Srbin i Australijanac su u dosadašnjem toku karijere samo jednom "ukrstili rekete", a Nole je te 2015. godine lako slavio na Rolan Garosu (3:0).

Bolji iz ovog susreta u trećem kolu igraće sa pobednikom meča Tabilo - Kecmanović.

Novakov duel ponovo je zakazan na Centralnom terenu, što je odlično imajući u vidu probleme sa kišom sa kojima se suočavaju organizatori. Posle problema na startu Vimbldona, očekuje se Đokovićeva reakcija, a videćemo da li će meč protiv australijskog igrača pokazati da je u pravoj formi i spreman za odbranu titule.

Tok okršaja Đoković - Kokinakis možete pratiti uživo na našem portalu.

BONUS VIDEO