ĐOKOVIĆ UVUČEN U PRLJAVU IGRU ZAPADNIH SILA: Noleta proglasili KRALJEM antivaksera mimo njegove VOLJE!


IZVOR: Radovan V. BIBIĆ - 18.01.2022 | 20:31


Novak Đoković (34) već je platio visoku cenu odluke da se ne vakciniše, ali neigranje Australijan opena može biti tek početak kraha srpskog tenisera. Tim pre što se ni kriv ni dužan zamerio zapadnim političkim moćnicima, koji su ga samoinicijativno proglasili kraljem antivaksera, ali i sami antivakseri su ga prisvojili.

Foto: Tanjug/AP
ĐOKOVIĆ UVUČEN U PRLJAVU IGRU ZAPADNIH SILA: Noleta proglasili KRALJEM antivaksera mimo njegove VOLJE!

Da je žrtva političkih igara, svedoči to što Nole nikada nije izričito rekao da je protiv vakcine, te se ne može nazvati antivakserom. On je o vakcinaciji govorio još na početku pandemije, iznoseći stav da ne bi primao nešto ne provereno, a otkad postoje vakcine, jednu jedinu reč o tome nije izgovorio.

PERSONA NON GRATA

- Lično nisam za vakcinaciju i ne bih voleo da me neko primorava da dobijem vakcinu da bih mogao da putujem. Ako to bude pravilo i zakon, šta će onda da bude? Treba da odlučim da li ću ili neću da se podvrgnem tome. Imam svoje razmišljanje, a da li će se promeniti u nekom trenutku, ne znam - rekao je Novak još aprila 2020, a stav je pojasnio avgusta te godine:

- Izvukli su iz konteksta moju izjavu i napisali da sam protiv bilo kakve vakcinacije. Problem je kada te neko tera da na silu u telo ubaciš nešto neprovereno. Za mene je to neprihvatljivo, ali nisam protiv vakcinacije. Ko sam ja da pričam o vakcinama kada su tu stručni ljudi, medicinski radnici, koji spasavaju ljude širom sveta.

Međutim, antivakseri širom sveta su nekako zaključili da je lik Novaka Đokovića pogodan da se za njih čuje, pa su tako rešili da ga eksploatišu u Francuskoj, Holandiji, Australiji, Argentini...

Foto: Tanjug/AP

E tu je nastao problem jer je u višim političkim krugovima rešeno da Nole mora nestati da dalje ne bi služio kao najpoznatiji sportista na svetu koji ne želi da primi vakcinu, ali koji zato nikako nije antivakser. Poručeno je da on mora da se uništi. Tačnije, da se njegovi lik i delo toliko diskredituju da više niko ne poželi da ih koristi. Tako je, za početak, sklonjen sa teniske medijske scene, nećemo ga gledati u Melburnu, a ko će sledeći imati hrabrosti da ga pusti u etar i dozvoli mu da igra, ostaje nam da vidimo.

ZABRANJENE SLIKE I PORUKE

O kakvom problemu je reč svedoči to što je ceo teniski kompleks u Melburnu pokriven njegovim slikama i sada gledaju kako da ih uklone, dok je njegovim navijačima još pre desetak dana zabranjeno da unose transparente podrške "osobi koja ne igra na turniru".

Koliko je Zapad umislio da je Đoković štetan po njih, opet kao ničim zaslužena ikona antivaksera, svedoči to što nameravaju da ga sklone iz javnosti i na sve ostane načine. Osim što mu ne daju da igra tenis, postavlja se pitanje šta će biti i sa svim reklamama u kojima se pojavljuje. Zato ne čudi da je njegov tehnički sponzor "Lakost" iz Francuske odmah poručio da moraju da razgovaraju što pre i da vide šta im je činiti. Povlačenje je najavio i proizvođač satova "Ublo" iz Švajcarske jer ne želi da se dovodi u vezu sa Noletovim likom i delom.

BONUS VIDEO: