SVETSKI MEDIJI O NOVAKU: Ovo je VRHUNAC užasa - napravili su MONSTRUMA od Đokovića!


IZVOR: Republika - 05.01.2022 | 11:49


Najbolji teniser na planeti Novak Đoković igraće na ovogodišnjem Australijan openu, uprkos brojnim nagađanjima da mu neće biti dozvoljen ulazak u ovu zemlju.

Foto: Printscreen/Starssportphoto/Ilustracija
SVETSKI MEDIJI O NOVAKU: Ovo je VRHUNAC užasa - napravili su MONSTRUMA od Đokovića!

Nole je dobio medicinsko izuzeće i kao nevakcinisan će braniti trofej u Melburnu.

To nije promaklo stranim medijima koji su osuli drvlje i kamenje po srpskom igraču:

Ovo su samo neki od citati:

Švajcarski Votson

Razume se da Novak Đoković ima slobodu da odluči o vakcinaciji protiv korone. Takođe, i slobodu da o tome javno govori ili ne. (...) Ali sada je Novak Đoković obelodanio svoj vakcinalni status tako što je saopštio da je za dobio specijalnu dozvolu za ulazak u Australiju, zahvaljujući kojoj može da brani titulu u Melburnu. A mogao je da igra bez otkrivanja status. To je vrhunac glumatanja i pokazuje oportunizam koji odlikuje ovog Srbina. Stalno je govorio da se njegova medicinska pitanja ne tiču drugih. On, koji je od netolerancije na gluten napravio biznis-model. Đoković je o tome pisao knjige, i ima više veganskih restorana u Srbiji i Monte Karlu.

Nemački Rajniše

Devetnaest meseci je Australija držala granice zatvorenim, ni mnogi državljani nisu mogli da dođu, porodice su bile razdvojene. A sada je data posebna dozvola za Đokovićev dolazak. Dakle, baš za igrača koji se od svih tenisera najneodgovornije odnosio prema pandemiji, koji je 2020. organizovao Adrija tur sa ludim žurkama i tako doprineo širenju virusa. I to sve samo da bi najveća teniska zvezda smela da igra u Melburnu. Time se šalje poruka da bogati i moćni mogu sve.

Bečki list Standard

U utorak je završeno natezanje o učešću Novaka Đokovića na Australijan openu. Srbin pakuje kofere i od 17. januara na Melburn parku brani titulu. Đokoviću koji svoj vakcinalni status zadržava za sebe neophodna je ta vanredna dozvola jer je izvesno i dalje nevakcinisan. O medicinskom objašnjenju koje je neophodno za dozvolu se ćuti, ali navodno nije bilo popusta jer je Đoković veliko ime. Sportski gledano, turnir će učešćem 34-godišnjaka bez sumnje dobiti na vrednosti. Australijan open bi bio mlak bez svog devetostrukog pobednika. Uz to, sa 21. gren slem titulom bi Đoković postao samostalni rekorder.

BONUS VIDEO: