TVRDE DA JE GOTOVO: Ostali MOGU, a Novak - NE! Sramotna odluka Australijanaca!


IZVOR: Republika - 04.01.2022 | 08:02


Mesecima traje saga oko učešća srpskog tenisera Novaka Đokovića na Australijan Openu, uslov je vakcinacija, ali ne za svakoga!

Foto: Tanjug/AP
TVRDE DA JE GOTOVO: Ostali MOGU, a Novak - NE! Sramotna odluka Australijanaca!

Naime, prema rečima Krega Tejlija, prvog čoveka turnira, neki igrači su već dobili medicinsko izuzeće, pa i neimunizovani mogu da igraju u Melburnu.

Postoji protokol i izuzeće će biti odobreno ili ne. Razlog zbog kog je odobreno ostaje tajno, između nezavisnog panela i podnosioca zahteva. Znamo da su se teniseri već prijavili za medicinsko izuzeće i to je u nekim slučajevima odobreno. Neki od tih tenisera su već ovde, ali to je sve na njima, da li žele da podele informaciju - rekao je Tejli, a zatim se dotakao i Noleta.

Foto: Tanjug/AP

Sve su manji izgledi da će Novak braniti titulu u Melburnu

Ostaje mu malo vremena da se pojavi i igra u Australiji... Novak je poručio da neće javno govoriti o svom medicinskom stanju, odnosno da li je vakcinisan ili ne. To je njegov izbor - dodao je Tejli.

I dok se priča o medicinskim izuzećima, izvori australijskog lista "Herald" govore da će "Đokoviću biti potrebno čudo da bi ušao u državu Viktoriju", odnosno daju mu male šanse da zaigra.

Na osnovu svega navedenog, jasno je da na najmanjem kontinentu važe dvostruki standardi.

BONUS VIDEO