OVO NIKO NIJE OČEKIVAO: Prognozirali su mu kraj karijere, Grend slem šampion se IPAK VRAĆA!


IZVOR: Republika - 08.09.2021 | 14:17


Argentinski teniser Huan Martin Del Potro najavio je povratak na veliku tenisku scenu posle duže pauze, iako su mu mnogi prognozirali kraj karijere.

 

Foto: Tanjug/AP

Huan Martin Del Potro i Rafael Nadal

Huan Martin del Potro planira da se vrati tenisu naredne godine, ali i dalje muči muku sa povredom.

- Volim izazove, bilo na teniskom terenu, bilo u životu. Ipak, ovo je najteži meč u mojoj karijeri, jer ne mogu da se nosim sa ovakvim povredama, sa ovim bolom koji sada osećam. Ali i dalje pokušavam i pokušavam- rekao je Del Potro.

Argentincu su povrede osakatile karijeru, ali on je i dalje optimističan.

- Ovo je život. Verujem u sebe i jednom će sve ovo proći. Mislim da sam poslao poruku deci, svim igračima i ljudima širom sveta da nikada ne odustaju od sna.

Del Potru je na terenima "Bili Džin King" kompleksa u Njujorku sparing partner bio legendarni Džon Mekinro.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković i Huan Martin Del Potro

- Drago mi je što sam se vratio, ovo mesto je posebno za mene. Imao sam odličnu priliku da igram sa Džonom. On je i bio jedan od razloga zbog kojih sam došao. Ovo je moje mesto, moj turnir. Nadam se da ću se osećati bolje i da ću sledeće godine biti na terenu.

Šampion US Opena iz 2009. godine se još uvek oporavlja od povrede i žali za trofejima koje je mogao da osvoji, ali ne odustaje.

- Gledao sam meč Danila Medvedeva. Pomalo je frustrirajuće što samo gledam te momke, a ne mogu da se borim za trofeje. Ali razmišljam pozitivno. Nadam se da ću sledeće godine ponovo igrati tenis- rekao je Argentinac.

Podsećamo, Del Potro je u poslednje tri godine čak četiri puta operisao desno koleno, mnogi su mu čak prognozirali kraj karijere.