BIVŠI NOVAKOV TRENER UZBURKAO STRASTI PRED AO: Đoković je OČAJAN!


IZVOR: Republika - 05.02.2021 | 14:29


Legendarni Nemac Boris Beker prokomentarisao je odnos snaga pred početak prvog Gren slema u sezoni i pritom rekao kako Novak Đoković očajnički želi 9. titulu u Melburnu da bi povećao konto Gren slem trofeja na 18!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Rafael Nadal, Novak Đoković i Dominik Tim imali su povlašćeni status među igračima tokom karantina uoči Australijan Opena, ali Beker kaže da je to uobičajeno u ovom sportu.

Bivši Novakov trener u svojoj kolumni u "Dejli Mejlu" kaže da razume nezadovoljstvo među nekim igračima, ali smatra da su Nadal, Đoković i Tim zaslužili status koji imaju.

- Mogu da razumem da su neki teniseri razočarani onim što su videli u Adelejdu, gde su elitni teniseri mogli da uživaju u drugačijim uslovima. Činjenica je i da top igrači uvek imaju određene povlastice, čak i u normalnim uslovima.

- Mišljenja sam da su svi oni zaslužili privilegije zbog onoga što su napravili u tenisu u prethodnom periodu. Niko na ovako velikom turniru nije na istoj startnoj liniji, a 72 igrača koji su bili u striktnom karantinu će sigurno imati posledice kada krene takmičenje - najavljuje Beker.

Foto: <a href="http://www.profimedia.rs" target="_blank">www.profimedia.rs</a>

Nekadašnji trener Novaka Đokovića kaže da ne očekuje da igrači budu na vrhuncu forme kada krene Australijan open, ali da očekuje trijumf Đokovića na turniru koji mu je najomiljeniji.

- Nemojte da se zanosite, ovaj Grend slem je za njega vrlo važan. Kada sam radio s Novakom, Melburn nam je služio kao kamen temeljac za čitavu sezonu, najviše psihološki.

 
$bp("Brid_12512465", {"id":"23088","width":"16","height":"9","carousel":"225"});

- Ovoga puta Novak stiže na Australijan open posle sezone u kojoj nismo imali Vimbldon, kao i propuštene velike šanse na US openu i poraza u finalu Rolan Garosa. Zato mu očajnički treba 18. Grend slem titula - poručuje Boris Beker.

Inače, Nemac je otkrio i da mu je Dominik Tim drugi favorit posle Novaka za titulu u Melburnu jer nije siguran koliko je Rafael Nadal spreman za trku posle povrede.